23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Doi elevi pășcăneni au vorbit în Parlamentul European

Experienţă de neuitat pentru elevii din Paşcani. Pentru câteva zile ei au vizitat ţări din Europa, dar mai ales au avut ocazia să fie europarlamentari pentru zi. Mai exact ei au vorbit despre ţara pe care o reprezintă, au venit cu propuneri şi moţiuni, le-au dezbătut, le-au votat. Totul în faţa a peste 500 de tineri şi europarlamenati din Parlament.

ELEVI IN  PARLAMENT

Despre voluntariat au vorbit cei 24 de elevi şi profesori din Paşcani la Parlamentul European din Strasbourg, în cadrul zilelor Euroscola. Ei au mers acolo, în urma unei selecţii având în vedere proiectele realizate având ca titlu general – Tinerii, viitorul Europei. În ultimele luni, elevii implicaţi au făcut voluntariat la un centru din Cozmeşti şi au participat la dezbateri.

Pe lângă Claudia, care a menţionat câteva cuvinte despre şcoala la care învaţă, în faţa celor peste 500 de participanţi, a vorbit şi Vlad despre frumusețea ţării noastre, despre mâncarea gustoasă, despre inventatorii şi oamenii de geniu cunoscuţi la nivel mondial, despre studenţii şi olimpicii care ne fac mândrii că suntem români dar şi despre Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri din lume.

În ziua de 18 decembrie, tinerii s-au organizat şi în echipe care au simulat comisii şi au prezentat moţiunile. Apoi le-au susţinut şi votat sau au venit cu completări. Dar au participat şi la un joc de cultură generală, unde trebuiau să răspundă la 20 de întrebări.

ELEVI PARLAMENT EUROPEAN

Experienţa şi mai ales atitudinea lor a făcut ca tinerii păşcăneni să fie plăcuţi de cei prezenţi şi chiar să schimbe mentalităţi.

Până să ajungă la Parlament, tinerii au vizitat obiective importate din oraşele ţărilor Ungaria, Slovenia, Italia, Elveţia. Coordonatorul proiectului, profesorul Angela Cășăriu nu este la prima vizită de acest gen, iar cu experienţă acumulată a venit în întâmpinarea elevilor dornici să cunoască şi care pe viitor vor să facă ceva, mai ales că Parlamentul European oferă tinerilor posibilitatea de dezbatere.

ELEVI PARLAMENT EUROPEAN

Grupul de elevi şi profesori de la Colegiul “M. Sadoveanu” Paşcani a fost format din 24 tineri şi cadrele didactice Dimitriu Carmen, Casariu Angela, Vanga Brînduşa, Pădurariu Petru şi Banu Viorel.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow