13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Doi elevi de la Colegiul Sadoveanu în Tabăra Națională de Chimie

Recompense frumoase pentru pasionații de chimie: Doi elevi de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, cu rezultate deosebite la competițiile de profil, au participat la Tabăra Națională de Chimie de anul acesta. Micii chimiști de elită din toată țara au avut parte de studiu, experimente, dar și de activități antrenante.
chimie tabara
Victor Pintilie, elev în clasa a IX-a și Bogdan Enache, elev în clasa a XII-a, au fost selectionați în urma etapei nationale a Olimpiadei de chimie și a Concursului Național de profil „Raluca Rîpan”, pentru a participa alături de coordonatorul și mentorul lor, Otilia Pintilie, timp de o săptămână la o tabără deosebită, organizată doar pentru elevii care au obținut rezultate importante la competițiile de chimie din acest an.
chimisti sadoveanu
Evenimentul aflat la a XI-a ediție a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice în perioada 30 august -6 septembrie la Târgu Mureș.
La Tabăra Națională de chimie de anul acesta au participat 76 de elevi, în lotul de 12 elevi ai județului Iași, pasionați de acest domeniu, aflându-se și ce 2 elevi de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, care s-au bucurat din plin de această experiență.
tabara chimie
Participanții au avut parte de activități complexe de pregătire teoretică și practică în condiții optime la un nivel profesionist, desfășurate în laboratoarele Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, dar și de ateliere de teambuilding, vizite la Combinatul de îngrășăminte chimice AZOMURES, Grădina Zoologică din localitate sau excursii la Sighișoara și Sovata.
tabara c
În fiecare an la această disciplină se obțin rezultate frumoase la olimpiade și concursuri școlare la nivel de judeţ, anul trecut Iaşi-ul fiind pe locul 2 la nivel de ţară iar, anul acesta pe locul I, datorită celor 24 de premii și mențiuni obținute la nivel național. Faptul că doi elevi de la aceeași școală din Paşcani au obţinut premii la etapa naţională, reprezintă un real succes, datorat atât elevilor participanți, cât și profesorilor îndrumători, care lucrează cu elevii şi în cadrul Centrului de Excelenţă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow