More

  Doi elevi de la Colegiul Sadoveanu în Tabăra Națională de Chimie

  Array

  Recompense frumoase pentru pasionații de chimie: Doi elevi de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, cu rezultate deosebite la competițiile de profil, au participat la Tabăra Națională de Chimie de anul acesta. Micii chimiști de elită din toată țara au avut parte de studiu, experimente, dar și de activități antrenante.
  chimie tabara
  Victor Pintilie, elev în clasa a IX-a și Bogdan Enache, elev în clasa a XII-a, au fost selectionați în urma etapei nationale a Olimpiadei de chimie și a Concursului Național de profil „Raluca Rîpan”, pentru a participa alături de coordonatorul și mentorul lor, Otilia Pintilie, timp de o săptămână la o tabără deosebită, organizată doar pentru elevii care au obținut rezultate importante la competițiile de chimie din acest an.
  chimisti sadoveanu
  Evenimentul aflat la a XI-a ediție a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice în perioada 30 august -6 septembrie la Târgu Mureș.
  La Tabăra Națională de chimie de anul acesta au participat 76 de elevi, în lotul de 12 elevi ai județului Iași, pasionați de acest domeniu, aflându-se și ce 2 elevi de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, care s-au bucurat din plin de această experiență.
  tabara chimie
  Participanții au avut parte de activități complexe de pregătire teoretică și practică în condiții optime la un nivel profesionist, desfășurate în laboratoarele Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, dar și de ateliere de teambuilding, vizite la Combinatul de îngrășăminte chimice AZOMURES, Grădina Zoologică din localitate sau excursii la Sighișoara și Sovata.
  tabara c
  În fiecare an la această disciplină se obțin rezultate frumoase la olimpiade și concursuri școlare la nivel de judeţ, anul trecut Iaşi-ul fiind pe locul 2 la nivel de ţară iar, anul acesta pe locul I, datorită celor 24 de premii și mențiuni obținute la nivel național. Faptul că doi elevi de la aceeași școală din Paşcani au obţinut premii la etapa naţională, reprezintă un real succes, datorat atât elevilor participanți, cât și profesorilor îndrumători, care lucrează cu elevii şi în cadrul Centrului de Excelenţă.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI