More

  Doi elevi de la Colegiul Sadoveanu în Tabăra Națională de Chimie

  Array

  Recompense frumoase pentru pasionații de chimie: Doi elevi de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani, cu rezultate deosebite la competițiile de profil, au participat la Tabăra Națională de Chimie de anul acesta. Micii chimiști de elită din toată țara au avut parte de studiu, experimente, dar și de activități antrenante.
  chimie tabara
  Victor Pintilie, elev în clasa a IX-a și Bogdan Enache, elev în clasa a XII-a, au fost selectionați în urma etapei nationale a Olimpiadei de chimie și a Concursului Național de profil “Raluca Rîpan”, pentru a participa alături de coordonatorul și mentorul lor, Otilia Pintilie, timp de o săptămână la o tabără deosebită, organizată doar pentru elevii care au obținut rezultate importante la competițiile de chimie din acest an.
  chimisti sadoveanu
  Evenimentul aflat la a XI-a ediție a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice în perioada 30 august -6 septembrie la Târgu Mureș.
  La Tabăra Națională de chimie de anul acesta au participat 76 de elevi, în lotul de 12 elevi ai județului Iași, pasionați de acest domeniu, aflându-se și ce 2 elevi de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, care s-au bucurat din plin de această experiență.
  tabara chimie
  Participanții au avut parte de activități complexe de pregătire teoretică și practică în condiții optime la un nivel profesionist, desfășurate în laboratoarele Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, dar și de ateliere de teambuilding, vizite la Combinatul de îngrășăminte chimice AZOMURES, Grădina Zoologică din localitate sau excursii la Sighișoara și Sovata.
  tabara c
  În fiecare an la această disciplină se obțin rezultate frumoase la olimpiade și concursuri școlare la nivel de judeţ, anul trecut Iaşi-ul fiind pe locul 2 la nivel de ţară iar, anul acesta pe locul I, datorită celor 24 de premii și mențiuni obținute la nivel național. Faptul că doi elevi de la aceeași școală din Paşcani au obţinut premii la etapa naţională, reprezintă un real succes, datorat atât elevilor participanți, cât și profesorilor îndrumători, care lucrează cu elevii şi în cadrul Centrului de Excelenţă.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet