13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Doi elevi au fost amendați că fumau în curtea școlii

Doi elevi au fost amendați că fumau în curtea școlii

Oamenii legii au luat cu asalt școlile din Târgu Frumos. Pentru că au fost găsite nereguli s-au dat și amenzi. Din cadrul acțiunii nu au scăpat nici barurile și sălile de jocuri din preajma unităților de învățământ.

Cinci sancțiuni au fost aplicate unor elevi în urma unei acțiuni de prevenire efectuate de oamenii legii în Târgu Frumos. Trei dintre ele au fost pentru scandal și tulburarea liniștii și ordinii publice iar două dintre ele pentru consum de tutun. Valoarea acestora este de 600 de lei.

“Spre exemplu, doi tineri de 18 ani au fost sancţionaţi conform Legii nr. 349/2002, cu amendă în cuantum de 100 de lei fiecare, întrucât au fost depistaţi fumând în curtea unei unităţi de învăţământ. S-a avut în vedere supravegherea principalelor căi de acces către unităţile de învăţământ și a elevilor care intră şi ies din unităţile şcolare. A fost verificat modul în care se asigură paza unităţilor şcolare şi accesul în incinta unităţilor de învăţământ, fiind instruit personalul de pază. De asemenea, au fost controlate 7 baruri şi săli de jocuri.” au precizat rerpezentanții IPJ Iași.

Acțiunea pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, comise în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, precum şi a pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare a avut loc în ziua de marți, 21 martie. Oamenii legii au mers în Liceul Special Tehnologic “Trinitas” și Liceul “Ion Neculce”, ambele din Tg. Frumos.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI