27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Doi consilieri locali solicita demisia sau inlocuirea administratorului public, pe motiv de incompetenta si pentru declaratii politice

Doi consilieri pascaneni au solicitat demisia sau schimbarea din functie a administratorului public Claudiu Bodoasca. pe motiv de incompetenta, si pentru declaratii politice in Primarie sau pe retelele de socializare, in timpul programului de lucru. Mihai Dediu de la PSD a precizat in cadrul unei conferinte de presa ca city-managerul municipiului ar trebui sa se ocupe de probleme comunitatii, nu sa faca politica deoarece este platit cu un salariu bun, din bugetul local. El a solicitat primarului pascanean sa il inlocuiasca din functie, cu un specialist in domeniu, pe motiv ca, pana acum, actualul adminsitrator public nu a avut nici un rezultat.

„Administratorul public ar trebui sa isi faca serviciul nu sa faca politica, pt ca dumenalui nu mai este politician cel putin deocamdata. Vedeti si dv ca in fiecare zi sunt postari, la 09.00 la 10.00 la 11.00 , cand ar cam trebui sa fie la serviciu… Este un salariat al Priamriei pentru care se cheltuie de la bugetul public 1,6 -1,7 mld lei vechi pe an, pentru salariu si datorii la stat. Ar trebui sa faca mai putina politica si mai multa treaba!
Ii cer public primarului Pintilie sa gaseasca modalitatea de a inlocui administratorul public cu un functionar de calitate , specializat in domeniu. Dupa cum vedeti, in doi ani si jumatate de activitate, administratorul public nu are nici un rezultat…”

Si consilierul PMP Sorin Olariu a cerut inlocuirea lui Claudiu Bodoasca din functia de city manager sau demisia sa. Intr- o postare pe Facebook consilierul pascanean sustine ca
salariatul Primariei nu are voie sa faca politica, in timpul programului de lucru, si nici sa ii critice pe consilieri, pentru modul cum voteaza. El il acuza pe Claudiu Bodoasca de incompetenta, pe motiv ca bugetul public pentru anul in curs ar fi fost intocmit cu multe probleme. Olariu a mai precizat ca ar fi o intelegere intre consilierii PSD si PMP pentru a nu mai participa la sedintele legislativului local, pana cand primarul va propune un proiect de diminuare a taxelor si impozitelor locale iar administratorul public isi va da demisia.

Intr-o postare pe Facebook Claudiu Bodoasca – foto a explicat ca administratorul public nu este functionar si nu este incompatibil cu activitatea politica si ca nu are un contract de munca cu program stabilit. El a mai spus ca atacurile consilierilor locali l-au convins sa revina in ringul politic.

“ Administratorul public nu este funcționar public, aceasta functie este asimilată funcțiilor contractuale. Funcția de administrator public nu are nici o incompatibilitate stabilita de lege cu activitatea politică, de aceia sunt în continuare membru de partid cu funcție de conducere. Salariul meu nu a crescut, din contră veniturile mele sunt mai mici decât ale vechiului administrator. Administratorul public nu are ” Contract de munca” ci „Contract de mandat „, durata acestuia fiind stric legată de durata mandatului primarului.
Am facut aceasta completare deoarece, stimabilii consilieri locali, au o grija deosebită față de timpul meu de lucru…”

Totul a pornit de la o declaratie de presa facuta de administratorul public in sediul Primariei, dupa sedinta ordinara de la sfarsitul lunii aprilie a.c., cand consilierii din opozitie s-au abtinut de la votul unor proiecte de hotarare, privind rectificari bugetare si pentru cresterea taxelor si impozitelor locale pentruanul 2023, cu rata inflatiei. City managerul Pascaniului a afirmat ca taxele si impozitele ar urma sa fie majorate la maximul prevazut de lege, pe motiv ca nu au fost indexate si daca situatia va ramane neschimbata pana la sfarsitul anului. Vinovati de acesta problema ar fi cei din opozitie iar PSD “ ramane un partid anticetateni si un partid antiinvestitii…”.

Claudiu Bodoasca a fost consilier local PNL in perioana 2016 – 2020. In noiembrie 2020 si-a dat demisia din legislativul pascanean pentru a fi numit, prin dispozitie de primar, in functia de administrator public. Pe site-ul Primariei nu sunt publicate informatii exacte cu privire la veniturile lunare incasate , in acesta functie. In ultima declaratie de avere, la capitolul venituri, pentru o parte din luna noiembrie si luna decembrie din anul 2020, este trecuta suma de 8640 lei.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow