30.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Doi bebeluşi născuţi prematur transferaţi de urgenţă la Iaşi

Bebelus prematurAmbulanta Maternitatii Cuza din Iasi a facut naveta intre Pascani si Iasi zilele acestea. Doi copii nascuti la Spitalul de Urgenta Pascani au necesitat ingrijiri medicale de specialitate dupa ce au venit pe lume mai devreme.

Potrivit purtatorului de cuvant, directorul medical Diana Acsinte, sectia de maternitate nu are aparatura necesara pentru a ingrijiri bebelusii nascuti prematur, iar de aceea conform unui protocol, sunt transferati la unitatea spitaliceasca superioara.

In aceasta situatie, sunt considerati toti copii care vin pe lume in intervalul dintre 24 si 37 de saptamani de sarcina, cazuri care necesita tratament de specialitate. Acestia se nasc de cele mai multe ori cu diferite probleme, principala cauza a acestui fapt fiind aceea ca multe din functiile corpului nu sunt dezvoltate indeajuns.

Cei doi bebelusi au fost preluati de medicii de pe ambulanta Maternitatii Cuza cu ajutorul unui incubator mobil si transferati in sectia de terapie intensiva a spitalului din Iasi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow