17.6 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Doi ani de închisoare și muncă în folosul comunității pentru păscăneanul acuzat de trafic de cannabis

Doi ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii pentru păşcăneanul acuzat de trafic de cannabis. Este vorba despre Ionuţ Huţanu care în toamna anului trecut a fost depistat de poliţişti cu o cultură de droguri în podul casei din comuna Todirești.

Tribunalul Iaşi l-a condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare pe păşcăneanul Ioan Huţanu după ce în luna octombrie procurorii DIICOT Iaşi au descoperit o cultură de cannabis în locuinţa lui din localitatea Stroieşti – Todiresti.

Instanţa l-a obligat pe individ să presteze muncă în folosul comunităţii, neremunerată pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Judecătoriei Paşcani sau a Consiliului Local Paşcani.

Păşcăneanul se ocupă de plantarea, îngrijirea şi recoltarea culturii. Apoi le-a depozitat în locuinţa lui, situată în Stroieşti, intenţionând ca, după uscarea acestora, să le vândă într-un alt stat european, către un dealer de droguri aflat în legătură cu el.

Conform anchetatorilor, pe 15 octombrie 2015, tânărul a contactat telefonic o persoană din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzacţionarea cantităţii de cannabis recoltată, preţul acesteia, dar şi modalitatea de transfer a drogurilor, urmărind astfel obţinerea unui folos material ilicit în valoare de 15.000 de euro.

În dimineaţă zilei de 17 octombrie 2015, cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare în imobilul aparţinând individului, a fost descoperită cantitatea de 6,350 kilograme de canabis.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow