0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

DOC – Vezi cine sunt câştigătorii concursului “Micii matematicieni”

După ore de pregătiri, de muncă şi mai ales de susţinere a concursului “Micii matematicieni” în condiţii bune s-au aflat şi cei mai buni elevi pasionaţi de matematică, participanţi la acţiunea organizată de Colegiul “Ştefan cel Mare” din Hîrlău.

MICII MATEMATICIENI

Sute de elevi din judeţele Moldovei au fost sâmbătă dimineaţă, 28 martie, prezenţi la cea de-a X a ediţie a concursului “Micii matematicieni” adresat celor care apreciază materia exactă.

La deschidere a participat şi primarul oraşului, Constantin Cernescu care a adresat participanţilor un mesaj de susţinere. Principalul sponsor al evenimentului a fost Primăria oraşului, iar înscrierea la concurs a fost gratuită.

CTIN CERNESCU

Profesorul Gheorghe Oanță, directorul adjunct al Colegiului “Ştefan cel Mare” din Hîrlău, coordonatorul şi organizatorul competiţiei a explicat elevilor despre cum se desfăşoară concursul şi s-a adresat şi elevilor din Hîrlău care sunt în clasa a IV a că, dacă obţin rezultat bun, nu mai dau examen de admitere pentru clasa a V a la Colegiu.

VEZI AICI LISTA CU PARTICIPANTII SI CASTIGATORII

După cuvântul de deschidere, elevii s-au bulucit în clase, nerăbdători să participe la concurs. Apoi, aşezaţi câte unul în banca, au aşteptat, cuminţi, subiectele. După timpul acordat de examinare, elevii veniţi din toată Moldova, au ieşit mai relaxaţi.

Primele locuri au fost ocupate de:
– clasa a III a, Turbincă Gabriel, de la Şcoală Gimnazială Cîrjoaia, pregătit de profesorul Costea Aurora;
– clasa a IV a, Prigoreanu Alin Gabriel, de la Şcoală Gimnazială „Petru Rareş” Hîrlău, pregătit de profesorul Musei Marieta. A fost admis şi în clasa a V-a;
– clasa a V-a, Pleşcan Matei, de la Colegiul Naţional Iaşi, pregătit de profesorul Popa Gabriel;
– clasa a VI-a, Enea Victor-Robert, de la Liceul Teoretic „Ion Neculce” Tg. Frumos, pregătit de profesorul Docâ Laurenta;
– clasa a VII-a, Vintur Antonia, de la Colegiul Naţional „M.Sadoveanu” Paşcani, pregătită de profesorul Crăciun Dorinel Mihai;
– clasa a VIII a, Iosub Marian, de la Şcoală Gimnazială „Petru Rareş” Hîrlău, pregătit de profesorul Răutu Ioan.

Menţionăm că a fost lansată şi revista cu numărul 9 a concursului, care poartă acelaşi nume. Această putea fi achiziţionată contra cost. Concursul s-a adresat elevilor din clasele III – VIII, iar premiile acordate în bani au fost de la Primăria Oraşului Hîrlău. Toţi participanţii vor primi diplome.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow