9.5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

DOC – VEZI CE LOCURI DE MUNCĂ SUNT DISPONIBILE ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

Sunteți în căutarea unui loc de muncă? Vezi oferta

Sunteți în căutarea unui loc de muncă în Pașcani, Iași sau chiar Uniunea Europeană? Ei bine, ca de fiecare dată Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă vine în sprijinul doritorilor cu tot felul de joburi, în funcție de studii, cunoștințe acumulare și chiar calificări. Salariile oferite depind și ele de cât de pregătit este viitorul angajat. 

Vreți să fiți agent de vânzări, consilier juridic, economist, director de vânzări? Acum se caută pentru a fi ocupate aceste posturi, conform celei mai recente liste publicate de AJOFM Iași. În acest moment la nivel de Municipiu Pașcani sunt disponibile 50 locuri de muncă pentru cei cu studii medii și superioare, cu sau fără experiență, dar și alte condiții solicitate în funcție de postul pentru care optați.

“Cele mai multe locuri de muncă vacante la nivel de județ sunt în servicii -411, urmat de construcții -287. De asemenea, pe listă se regăsesc și joburile în confecții, industrie, sănătate și asistență socială. Din totalul de 982 locuri de muncă disponibile în această săptămână, 63 sunt pentru cei cu studii superioare.” a precizat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iași.

Aproape două mii de joburi sunt disponibile în Uniunea Europeană prin programul EURES. În Spania se caută 815 muncitori, în Portugalia 330 iar Danemarca – 200, toate pentru munca la câmp, salariile fiind avantajoase.

Conform celor mai recente statistici, la sfârșitul lunii octombrie 2017, în județul Iași erau înregistrați ca fiind șomeri 12.392 de persoane, beneficiari de indeminizație fiind 1.095 persoane.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri a continuat să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 3.713 persoane, urmată de grupa peste 55  de ani (2.706 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (437 de persoane). Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (89,57%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 7,80% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 2,63%.

În cursul lunii octombrie 2017 s-au încheiat 1.142 contracte individuale de muncă ca urmare a acordării serviciilor de asistenţă personalizată de către funcţionarii AJOFM Iaşi.

Locuri de Munca Vacante 15.11.-22.11.2017 by Dana Ursuleasa on Scribd

 

Oferte Eures 15.11.2017 by Dana Ursuleasa on Scribd

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI