9.1 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

DOC | Pașcaniul în scenariul portocaliu. Incidența crește de la o zi la alta

Municipiul Pascani incepe sa doboare record dupa record in ceea ce privesc infectarile. Numarul de cazuri a crescut foarte mult in ultima perioada, iar luni, 4 octombrie, orasul a intrat oficial in scenariul portocaliu, cu o incidenta de 3,66/mia de locuitori, declarata la inceputul saptamanii.

 


Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a dat o noua hotarare privind restrictiile impuse in acest caz – vezi aici.

Sunt limitate participarile la competitii sportive, concerte, spectacole si festivaluri, evenimente private, cursuri de instruire si alte adunari, restaurante, cafenele sau baruri. Pe langa numarul limitat, in functie de spatiu, mai este o conditie: pot participa doar persoanele vaccinate, cele care care au trecut prin boala in ultimele sase luni sau care prezinta un test negativ PCR.

Si unitatile medicale din Pascani sunt coplesite de numarul mare de pacienti. De peste doua saptamani, la Spitalul de Urgenta, sectia ATI COVID functioneaza la capacitate maxima, ba chiar cu un pat in plus, intr-o rezerva. Pentru a veni in ajutorul oamenilor care se prezinta in Compartimentul de Primiri Urgente si sunt diagnosticati pozitiv, pe sectia de Medicina Interna s-a amenajat o zona rosie in care sunt internati in prezent, noua pacienti toti cu necesar de oxigen.

Si la Spitalul General CF sunt ocupate toate locurile pentru cazurile usoare si medii. Nu este zi in care, medicii sa nu faca din nou apel pentru vaccinare, fiind singura solutie pentru a stopa cresterea numarului de infectari.

Rugamintile medicilor par sa aiba succes din ce in ce mai mult. La centrul de vaccinare din Primaria Pascani, tot mai multi oameni vin sa se imunizeze. Programul a fost marit, de luni pana duminica, cate 12 ore zilnic, intre 8 si 20 si nu este necesara programare.

De precizat este si faptul ca de la o zi la alta indicele creste, iar marti era de 3,81 la mia de locuitori. Asta inseamna ca Pascaniul se apropie de urmatorul scenariul, cu alte reguli.

La Targu Frumos, nr cazurile de infectari a ajuns la 5,83 la mia de locuitori, iar la Harlau indicele a trecut pragul de sapte.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

Cine vor fi directorii de la Școala Gimnazială Specială Pașcani și Gâștești, de anul viitor

Etapa de interviu in cadrul concursului pentru directori s-a finalizat in alte doua scoli din Pascani si...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI