11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Doar programare online la înmatriculări. Într-o lună s-au înmatriculat 3.500 de mașini!

Doar programare online la înmatriculări
Într-o lună s-au înmatriculat 3.500 de mașini!

Programările de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași (S.P.C.R.P.C.Î.V.) se vor efectua exclusiv online. Măsura va intra în vigoare din această săptămână. Trebuie să știți că inclusiv în zilele de miercuri ale fiecărei săptămâni se va putea accesa sistemul de programare online disponibil la adresa de internet www.permiseiasi.ro.

Prin introducerea sistemului de programare exclusiv online se intenționează eliminarea aglomerației de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași din zilele de miercuri și crearea condițiilor pentru o activitate civilizată de lucru cu publicul. Conform conducerii S.P.C.R.P.C.Î.V., mare parte din persoanele care veneau de obicei în zilele de miercuri aveau programări online făcute în alte zile.

Conform datelor S.P.C.R.P.C.Î.V., în luna februarie 2017 s-au înmatriculat definitiv aproximativ 3.500 autovehicule, cu 166% mai multe decât în luna ianuarie 2017 și cu 63% mai multe decât în luna februarie 2016. Sistemul de programare exclusiv online este practicat în mai multe județe: Cluj, Vrancea, Vaslui, Suceava, Botoșani și altele.

Instituția Prefectului – județul Iași va continua și demersurile la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru suplimentarea personalului de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, singura posibilitate de a se putea prelucra mai multe solicitări decât în prezent. Reprezentanții S.P.C.R.P.C.Î.V. recomandă ieșenilor să verifice valabilitatea actelor deținute pentru a putea efectua din timp programarea necesară.

Instituția Prefectului – județul Iași a venit în sprijinul ieșenilor și a implementat de la începutul lunii februarie un sistem de programare online în ceea ce privește serviciile oferite de S.P.C.R.P.C.Î.V.. Rezervarea se poate efectua numai pentru următoarele două luni calendaristice cu excepția zilelor de sâmbătă, duminică și a sărbătorilor legale. După efectuarea rezervării aplicația nu va mai permite o altă rezervare decât după expirarea acesteia. Solicitanţii se vor prezenta la ghişeul S.P.C.R.P.C.Î.V. la ora şi data rezervată, având asupra lor dosarul complet, cartea de identitate şi rezervarea listată.

Informații cu privire la modalitatea de programare, actele necesare și programul de lucru cu publicul se pot obține de pe site-ul www.permiseiasi.ro, www.prefecturaiasi.ro, precum și de la sediul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Iași.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul Sorin Năcuță: Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale

Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că au fost...

Deputatul Sorin Năcuță: program guvernamental pentru susținerea activității IMM-urilor VIDEO

Ca membru al Comisiei de Politici Economice am susținut astăzi în Parlament, adoptarea Ordonanței de Urgență 118/2020...

Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din clasele primare – propunerile ministrului Cîmpeanu...

Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie – pentru gimnaziu și liceu – și între 10-14 ianuarie...

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevi. Ministrul Educației a anunțat când vor fi recuperate cele două săptămâni de stat acasă Vacanța...

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevi. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că elevii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI