2.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Doar pacienții direcționați de DSP Iași și aduși cu ambulanța se pot interna la Spitalul General CF Pașcani

Spitalul General CF din municipiul Pascani, devenit spital suport COVID-19, informeaza populatia in ce conditii se pot interna pacientii diagnosticati cu virusul SARS-COV2 in unitatea medicala.

Potrivit legislatiei in vigoare, „in institutia spitaliceasca se pot interna doar persoanele cu test RT – PCR – pozitiv, directionati de catre DSP Iasi, prin intermediul Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi, dupa ce au fost evaluati clinic, prin teste de laborator, examinare radiologica pulmonara sau Computer Tomograf in spitale de faza I sau II”, precizeaza reprezentatii spitalului.

Cu alte cuvinte, oamenii nu pot merge la spitalul de pe strada Mihail Kogalniceanu, fara testul si analizele specifice facute initial intr-o unitate de primiri urgente sau spital de boli infectioase si fara sa fie adusi de ambulanta.

In ceea ce privesc persoanele asimptomatice care nu necesita internare, acestea se vor izola la domiciliu sau la o alta locatie aleasa de acesta pentru o perioada care nu poate depasi contagiozitatea specifica bolii, dupa ce va informa medicul de familie in legatura cu situatia mentionata anterior.

„Medicul de familie are obligația luării în evidență și monitorizării stării de sănătate a persoanelor respective și transmite direcției de sănătate publică județene, fișa de monitorizare a persoanei izolate, al cărei model este aprobat prin ordin al ministrului sănătății”, transmit autoritatile.

Conducerea spitalului a dorit sa informeze populatia despre conditiile de internare, dupa ce mai multe persoane au venit cu mijloace proprii la poarta institutiei medicale pentru a fi consultati, iar apoi, sa fie luati sub supraveghere sau sa primeasca concediu medical, lucru ce nu este posibil, anunta reprezentantii institutiei.

De asemenea, cetatenii trebuie sa stie ca doar ambulatoriul spitalului de pe strada Garii functioneaza ca si pana acum si pot fi consultati in cadrul cabinetelor cu diferite specializari.

Mentionam ca pana luni, 26 octombrie, la Spitalul General CF Pascani erau internati 17 pacienti din municipiul Pascani si zona limitrofa, confirmati cu virusul SARS-COV2, cu forme usoare sau medii ale bolii.

Alte articole