More

  Doar la Primarie, drapelul in berna. Multi nu au aflat ca astazi sarbatorim ,,Ziua Drapelului”

  Array

  DRAPEL NATIONAL

  Primariile din Pascani, Targu Frumos si Harlau au arborat, astazi 26 iunie 2013, steagul national pentru a marca Ziua Drapelului. Din pacate, anul acesta Ziua Drapelului, este sarbatorita cu steagul in berna, in memoria victimelor accidentului de duminica din Muntenegru, unde 19 romani si-au pirdut viata.

  Este vorba despre primariile din Pascani, Targu Frumos, Harlau si Iasi unde autoritatile locale au arborat de la primele ore al diminetii steagul national insotit de panglica neagra.

  Este a saptea zi de doliu naţional în ultimii 23 de ani şi prima data cand este decretata in memoria victimelor unui accident rutier.

  In mod suprinzator cetatenii au aflat mai degraba de doliul national decat de faptul ca astazi sarbatorim ziua drapelului romanesc

  Ziua Drapelului Național a fost instituita pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, cand Guvernul revolutionar a decretat ca Tricolorul – rosu, galben și albastru – sa reprezinte steagul național al tuturor romanilor; cele trei culori impartite in mod egal reprezinta principiul egalitatii, orientarea culorilor in sus semnifica verticalitatea, cifra trei este numarul perfect, pe langa tara noastra mai existand alte trei tari europene tradiționale cu steagul tripartit in mod egal si vertical: Franta, Italia si Belgia.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet