22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Doar două cereri pentru anveloparea blocurilor din Pașcani cu fonduri europene

Doar două cereri de înscriere pentru anveloparea blocurilor din municipiul Pașcani, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, după ce administrația locală a anunțat că se pot obține fonduri europene în acest scop. Viceprimarul, Cristian Rățoi, a precizat că Asociația Armonia a depus o cerere pentru blocul P1, de pe aleea Grădiniței, iar o persoană desemnată prin contract de mandat, o altă cerere în numele locatarilor de la blocul C38, strada 1 Decembrie, zona Gării.

Pășcănenii au avut la dispoziție doar 12 zile pentru înscrierea în acest program și pregătirea documentelor. Anunțul a fost postat pe site-ul Primăriei pe data de 23 iunie, iar termenul limita de depunere a fost 8 iulie.

Demersuri pentru anveloparea blocurilor au mai fost și în trecut, însă cu o formulă de confinantare mai greoaie.

De această dată municipalitatea propune un parteneriat cu asociațiile,  prin care Primăria să fie împuternicită să facă toate demersurile necesare și să suporte cheltuielile neeligibile, bani care ar urma să fie recuperați de la locatari prin plata unei taxe de reabilitare termică,  pe o perioadă de 10 ani de zile.
Un proiect de hotărâre în acest sens a fost discutat, în grabă, în ședința extrordinară care a avut loc pe 20 iunie de la ora 14.00.

Contractul de mandat se va încheia cu asociațiile de proprietari, dacă măcar o treime din ei vor fi de acord sau cu reprezentantul de scară, dar în această situație este necesar acordul tuturor.

La Pașcani sunt circa 134 de asociații de proprietari iar restul scărilor de bloc au desemnanți reprezentanți în relația cu furnizorii de servicii. Până acum au fost reabilitate termic cu fonduri publice doar două blocuri turn, în timpul administrației Crăciunescu. În urmă, au rămas multe probleme și câteva procese, din cauza modului cum au fost realizate și finanțate lucrările. Menționam că în pachetul de lucrări pentru reabilitarea termică sunt incluse anveloparea blocului și schimbarea tâmplăriei, acolo unde este cazul. Lucrările de reparații din interiorul blocului, inclusiv la subsoluri vor fi realizate din bugetul local, apoi recuperate de la cetățeni, fiind neeligibile din fonduri europene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow