11.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Doar 20% dintre locuitorii judeţului Iaşi au un loc de muncă

Doar unul din cinci locuitori ai judeţului are oficial un loc de muncă. La data de 31 decembrie 2016, efectivul de salariaţi din judeţul Iaşi a fost de 156.652 persoane, în creştere cu 6.461 persoane (^4,3%) faţă de luna corespunzătoare din anul 2015, dar în scădere cu 581 persoane faţă de sfârşitul lunii noiembrie 2016. Ponderea salariaţilor în totalul populaţiei din judeţ este de 19,9%. Bucureştiul are cea mai mare rată de angajare din România, mai bine de 50% dintre locuitorii Capitalei (adică circa 937.000 de persoane) având un loc de muncă, dublu faţă de rata de angajare la nivel naţional, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, citate de Ziarul Financiar (ZF).

Pe locul doi în clasamentul zonelor cu cea mai mare rată de angajare, după Bucureşti, este judeţul Timiş, unde mai mult de o treime (34%) dintre locuitori sunt angajaţi. De asemenea, potrivit publicaţiei citate anterior, ponderea salariaţilor în totalul locuitorilor mai depăşeşte 30% în judeţele Cluj (unde 32,8% dintre locuitori lucrează), Sibiu (32,2%), Braşov (31,9%) şi Arad (31,3%). Pe de altă parte, ce mai redusă pondere a salariaţilor în numărul total al populaţiei se înregistrează în Giurgiu, unde numai 12,5% din populaţia stabilă are loc loc de muncă, adică unu din opt locuitori. În Giurgiu, rata de angajare a populaţiei este la jumătate faţă de media naţională. Într-o situaţie cvasi-similară sunt şi judeţele Botoşani (cu o rată de angajare de 13,8%), Vaslui (14,1%), Călăraşi (15,3%), Dâmboviţa (15,4%), Teleorman (15,4%), Suceava (16,4%) sau Olt (16,4%).

Continuare pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI