12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

DNA cere explicaţii consilierilor locali despre afacerile de la PSA Pascani

- Advertisement -

Procurorii DNA pun pe jar, din nou, administraţia locala din Paşcani. Direcţia Anticoruptie Iaşi a solicitat consilierilor locali lămuriri privind măsurile dispuse pentru rezolvarea unor probleme constatate de Curtea de Conturi Iaşi dar şi pentru recuperarea unor debite de către fostul operator de apă şi canalizare Prest Serv Apa SA -societate aflată în subordine, de la actualul operator Apavital.
Răspunsul trebuie trimis până cel târziu joi 7 februarie a.c., motiv pentru care consilierii din opoziţie au încercat convocarea unei şedinţe de îndată, în cursul zilei de astăzi. Demersurile au fost blocate de secretarul Primăriei pe motiv că urmează să fie trimise documentele solicitate şi că nu ar fi necesare dezbateri pe acest subiect.
Ancheta procurorilor a pornit de la o plângere înaintată de consilierul PMP Sorin Olariu, în urma unui control făcut la PSA Paşcani. De asemenea inspectorii Curţii de Conturi au constatat că societatea păşcăneană ar avea de încasat aproape 3,5 milioane de lei de la ApaVital pentru servicii de epurare.
La acea vreme staţia de epurare nu era predată noului operator care a refuzat să încheie un contract.
Un an mai târziu Consiliul Local a aprobat transferul staţiei celui care furniza serviciile de apă dar în urmă au rămas facturile emise de Prest Serv Apa, achitate doar în parte, cca 1,6 milioane de lei. Pentru diferenţa de bani cele două societăţi se judecă. Instanţă de fond şi cea de apel au respins cererile formulate de PSA, dar hotărârea nu este definitivă. Acum procurorii vor să afle dacă consilierii locali au acţionat cu bună credinţă pentru recuperarea debitelor şi dacă hotărârea dată în favoarea ApaVital a prejudiciat sau nu societatea de apă din subordine.
În momentul de faţă PSA Paşcani are o conducere provizorie şi este fără obiect de activitate. Prima încercare de intrare în insolventa a fost respinsă iar acum se lucrează la o nouă cerere.

Adresa Nr. 122 Din 05.02.20… by on Scribd

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow