More

  Distracție și rugăciune la foc de tabără – FOTO

  Array

  Distracție și rugăciune la foc de tabără

  Lucrurile făcute din suflet aduc bucurii enorme. Sute de copii au petrecut câteva zile de poveste într-o tabără dedicată lor și au avut ocazia să se descopere, să se împrietenească și să învețe despre bunătate și credință. Evenimentul organizată de preotul și comunitatea dintr-un sat din apropiere de Hîrlău s-a încheiat cu un frumos foc de tabără, cântece și mai ales, copii implicați au descoperit comoara. 

  Satul Rediu din comuna Scobinți a fost însuflețit de sute de copii care au participat la Tabăra de vară „Pridvorul satului” – descoperirea de comori. Aflat la prima ediție, la propunerea preotului paroh Ioan Floraru cu sprijin de la administrația locală, școli și Mitropolia din Iași, evenimentul s-a derulat cu succes și chiar cu participare peste așteptări. Dat fiind succesul de care s-a bucurat tabăra, se dorește o tradiție. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Astfel, cei peste 200 de copii au avut pe lângă zecile de activițăți și mâncare gratuită și cazare pentru cei veniți din alte localități. Pentru o bună desfășurare, participnații au fost antrenați în diferite jocuri, pe echipe, pe zile și în funcție de talentul fiecăruia. Este vorba despre activități educative despre voluntariat, citit, importanța rugăciunilor și a spovedaniei.

  Mai mult, cei înscriși în tabără au trebuit să descopera comoara. Fiecare grupă, șase la număr, în cadrul activităților desfășurate au găsit bucăți dintr-o hartă. Înainte de a citi mesajul ce era transmis pe hartă, s-au declarat toți câștigători ai acestei tabere, a unei experiențe greu de uitat.

  Exact ca la un puzzele, ei au trebuit să le găsească locul corect și puse toate piesele cap la cap au descifrat mesajul – comoara se află în remorca albastră. Aceasta a fost luată cu asalt de cei peste 200 de copii dornici sa-și revendice premiu.

  În remorcă erau dulciuri și tricouri care sa le rămână ca amintire până la următoarea ediție. După ce acestea au fost împărțite, au urmat cântecele de bucurie, dansurile, rugăciunile.

  Unul dintre cele mai așteptate momente a fost și focul de tabără care a ars cu flăcări de câțiva metri, iar cei prezenți au mâncat și porumb copt.

  La eveniment a fost prezentă și administrația locală. Edilii spun că vor face tot posibilul ca tabăra să fie organziată și anul viitor, mai ales că au văzut cât de fericiți au fost cei peste 200 de copii din comuna Scobinți.

  Menționăm că evenimentul s-a desfășurat în curtea bisericii “Sfântul Ioachim și Ana” din sat Rediu, comuna Scobinți – Hîrlău și au contribuit cu bani sau transport – administrația locală, cetățenii localității, bisericile, școlile și Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Program special pentru colectarea hartiei, plasticului si metalului

  Schimbari importate la Pascani, privind programul de colectare al gunoiului. Incepand de pe 25 ianuarie a.c. operatorul de salubritate nu va mai...

  Trei morți în urma unui accident rutier în județul Iași – VIDEO

  Un accident foarte grav s-a produs joi la amiază în localitatea Scânteia. Trei persoane au murit. Un autocamion și un autoturism s-au ciocnit violent...

  Anunt de pierdere

  Pierdut registru unic de control nr. 957783 - 705- 2007 al SC SELGLAST COMPANY SRL, CUI 21374849, J22/784/2007. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI