9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

Disponibilizările colective de la RAGCL, nu au fost aprobate

Peste jumătate dintre salariaţii regiei păşcănene de termoficare ar urma să îşi piardă locurile de muncă, în săptămânile care urmează. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele Consiliului de Administratie, Laurenţiu Castan, în şedinţă legislativului local care a avut loc pe 10 iunie.

Conform organigramei supusă aprobării, din cei 78 de salariaţi ar urma să mai rămână doar 45: 17 la termie, 12 la transportul în comun iar restul personal TESA şi adminsitrativ. O parte din muncitori ar urma să asigure conservarea centralelor termice, iar dacă va fi cazul şi funcţionarea lor în iarna acestui an. Centralele ar urma să fie redeschise doar în situaţia în care, până atunci, administraţia locală nu va reuşi să monteze centrale individuale în şcoli, grădiniţe şi alte instituţii publice subordonate.

Proiectul cu nouă organigrama nu a fost aprobat de consilierii păşcăneni, la fel ca şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs. Ele urmează să ajungă, din nou, pe masa consilierilor, cel mai probabil în şedinţa de la sfârşitul acestei luni.

Odată cu disponibilizările colective de la RAGCL va fi desfiinţat şi funcţia de director tehnic ocupata acum de inginerul Sorin Nacuta. El ar urma să preia o funcţie de şef serviciu cel mai probabil la transport public local.

În nota de justificare se arată că disponibilizările colective se impun deoarece regia a încetat activitatea de termie după întreruperea furnizării gazului metan de pe 5 aprilie şi a rămas fără licenţa de operare din data de 22 iunie 2018, licenţa care nu poate fi reînnoită deoarece nu pot fi îndeplinite condiţiile tehnice şi financiare.

De asemenea RAGCL are datorii uriaşe conform raportului încheiat pentru anul 2018 şi nu are bani pentru continuarea activităţii.

Alte articole