24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Disperare intr-o familie din comuna Ruginoasa. Recuperatorii i-au luat mobila din casa pentru ca nu a platit cheltuielile de judecata

Necunoasterea legii si mai ales a consecintelor apare atunci cand esti implicat intr-un proces care poate avea uneori consecinte dramatice. La inceputul acestei saptamani o familie de gospodari din comuna Ruginoasa s-a trezit la usa cu un executor judecatoresc si 3 politisti. Fara prea multe explicatii oamenii legii i-au confiscat toata mobila dintr-o camera, au incarcat-o intr-un camion si au dus-o intr-o alta locatie. Astfel, familia Buzatu a ramas fara o parte din bunuri, averea stransa cu greu timp de o viata fiindu-i luata cu forta de recuperatori in baza unei hotarari judecatoresti definitive si executorii. Mai exact pagubitii aveau de achitat o datorie de aproape 4.000 de lei, ce reprezinta cheltuieli de judecata, unui vecin cu care s-a judecat ani buni de zile. Cum acestia au refuzat sa isi plateasca datoriile pe motiv ca hotararea instantei ar fi nedreapta, in urma numeroaselor somatii executorul judecatoresc s-a vazut nevoit sa apeleze la politisti pentru sechestrarea bunurilor si valorificarea lor in vederea stingerii debitului.

Proprietarii spun ca mobila confiscata ar valora mai mult decat suma datorata, circa 100 de milioane de lei vechi si ca nimeni nu le-a spus daca si in ce conditii isi vor mai recupera bunurile. Acum ei vor sa ii dea in judecata pe cei care i-au confiscat mobila si sa redeschida procesul pe care l-a pierdut in favoarea vecinului.

Totul a inceput de la o suprafata de teren cumparata cu multi ani in urma de la un vecin. Este vorba despre aproape 1 ha de teren agricol cumparat de la Ovidiu Toma. Ulterior s-a dovedit in instanta ca in fapt putea fi vanduta doar o suprafata de teren de 0,45 ha, pentru restul suprafetei, fiind obtinute in mod ilegal, acte de proprietate. Instanta de judecata a anulat partial actul de vanzare cumparare pe motiv ca cele doua parti l-ar fi incheiat cu rea credinta stiind la momentul semnarii documentului ca terenul vandut este cu probleme.

Pe tot parcursul procesului pagubitul nu s-a prezentat in fata judecatorilor sa se apare desi spune ca el are dreptate. Acum regreta amarnic si vrea sa intoarca timpul inapoi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow