27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Dispensar reabilitat şi iluminat modern, la Heleşteni

Discuţii şi proiecte pentru modernizarea unei comune din preajma Pascaniului. Aleşii au decis să dea bani de la bugetul local pentru reabilitarea dispensarului şi pentru modernizarea iluminatului public. Este vorba despre cofinanţarea celor două investiţii necesare pentru un nivel ridicat de trăi, la sate.

Reabilitarea dispensarului şi modernizarea reţelei de iluminat public au fost cele mai discutate aspecte în şedinţa de Consiliu din cursul zilei de ieri, din comuna Heleşteni. Aleşii au aprobat cofinanţarea de la bugetul local a celor două investiţii, importante pentru locuitori.

În ceea ce priveşte dispensarul, suma asigurată din administraţia locală va fi de 52.000 de lei. Banii sunt necesari pentru studiu de fezabilitate, expertiză tehnică, audit energetic şi altele. Suprafaţa instituţiei se va mări de la 125 mp până la 175 mp.

Şi iluminatul public este primordial pentru comunitate. Se vor monta în plus 360 de lămpi economice şi se va extinde reţeaua cu peste 700 metri două sate: Helesteni şiOboroceni.

Cofinanţarea pentru acest proiect este de circa 40.000 de lei iar valoarea totală, de aproape 700.000 de lei, bani guvernamentali.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow