-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Investitii noi in Ruginoasa, Mircesti si Tatarusi, prin PNDL. Primarii au semnat astazi contractele

C.P. Aproape 36 de milioane de lei au fost primite de primăriile din județul Iași prin programul PNDL pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ, a dispensarelor medicale și pentru canalizare și aducțiuni cu apă. 11 comune din județ au semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, contracte în valoare totală de 35 781 816,99 de lei.

Astfel, vor fi modernizate și dotate opt unități de învățământ. În trei comune se vor construi și reabilita dispensare medicale și în tot atâtea se vor realiza rețele de aducțiune cu apă și canalizare. În satul Dancu din comuna Holboca va fi construită o creșă cu suma de 3 911 313 de lei, iar copiii din Mircești vor învăța într-o grădiniță nouă pentru care se vor investi 970.240 de lei.

Tot pentru modernizarea unitatilor de invatamant a semnat astazi contractul si edilul din Tatarusi, Costel Iosub. In perioada urmatoare se va organiza licitatie pentru reabilitarea si dotarea Scolii Profesionale din centru. Valoarea proiectului este de circa 1.2 milioane de lei.

(…) Este ultima locatie pe care invatamantul din Tatarusi, astepta sa o modernizaze si putem spune ca la Tatarusi procesul instructiv-educativ se desfasoara la cele mai inalte standarde, elevii din scolile noastre beneficiaza de o baza materiala corespunzatoare si de conditii normale” a precizat primarul.

Locuitorii din Bogdănești, comuna Horlești, vor beneficia de un dispensar nou, cu dotări moderne, care va costa 1.248.782 de lei, iar la Horlești și Ruginoasa unitățile medicale existente vor fi reabilitate și consolidate.Prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, județul Iași a primit 197 de milioane de lei pentru realizarea de investiții în 130 de școli și grădinițe, pentru modernizarea a șapte drumuri județene au fost alocate 178,6 milioane de lei, 14 drumuri sătești și comunale vor fi reabilitate cu suma de 73,2 milioane de lei, iar 3 proiecte care prevăd reabilitarea de poduri și podețe au primit 8,5 milioane de lei.

Sursa Facebook Consiliul Judetean Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow