26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Discuții pe tema ajutoarelor sociale la Hîrlău. Vezi ce trebuie să facă beneficiarii legii 416 pentru a primi banii

- Advertisement -

Discuții pe tema ajutoarelor sociale la Hîrlău. Vezi ce trebuie să facă beneficiarii legii 416 pentru a primi banii

Discuții între consilierii locali de la Hîrlău. Ei au stabilit ce trebuie să facă beneficiarii ajutorului social pentru ca orașul să fie curat. Pe lângă proiectul inițial propus de primarul Radu Curcă, câțiva aleși au venit și cu câteva amendamente numai bune pentru o gestionare corectă a străzilor și spațiilor verzi din oraș care trebuie să fie “lună”.

Materialul video poate fi urmărit în cadrul știrilor INFOBIT, dar și pe canalul de youtube al potului TV. 

Prima ședința de Consiliul Local din acest an de la Hîrlău a fost cu scântei. Mai multe proiecte de hotărâre au stârnit aleșii locali. Unul dintre ele este cel ce face referire la planul de lucrări ce vor fi executate în anul 2017 de către beneficiarii de ajutor social.

Membrii comisiilor de specialitate au dat aviz favorbail însă au venit cu câteva propuneri pentru ca orașul să fie mai curat. Beneficiarii ajutorului social să curețe cartierul unde locuiesc, câteva femei să de-a o mână de ajutor la curățenia instituțiilor publice, iar o comisie să fie înființată special pentru a verifica dacă cei în cauză fac curat.

Pentru că nu toți consilierii au înțeles ce se dorește, consiliera Tereza Rugină care a venit cu propunerile, a explicat chiar și cu exemple concrete cum ar fi – cei din clanul Stăneștilor să se gospodărească la ei în cartier și să nu “targă chiulul” așteptând ca alții să le facă curat.

De asemenea, un alt exemplu este cel al parcurilor sau chiar zonele centrale care sunt curățate superficial de către cei de la 416 fără ca cineva să-i tragă la răspundere. În acest sens urmează se se înființeze o comisie formată din consileiri locali și angajați ai Primăriei.

După zeci de minute de discuții și lămuriri, proiectul a trecut în forma inițială, urmând ca pe viitor să fie făcute amendamentele ca și completare la proiect. Acesta a trecut cu 16 voturi „pentru” și o abținere.

Menționăm că în orașul Hîrlău sunt 390 de beneficiari, dintre care aproape jumătate dintre ei au scutire medicală.

Programul de lucări cuprinde ce și unde trebuie să facă cetățenii orașului, beneficiari de ajutoare sociale. Printre ele amintim -curățarea și înlăturarea stratului de norori de pe căile rutiere, a șanțurilor și rigolelor, a acostamentelor și platformei drumurilor, nivelare și finisarea solului la spații verzi, degajarea terenului de frunze, crengi, iarba de pe spațiile verzi, curățarea manuală a străzilor și drumurilor colaterale, defrișarea manuală a tufișurilor și arbuștilor, cosirea vegetației ierboase, cosirea manuală a gazanului, spații verzi, parcuri și stadion, curățarea manuală a zăpezii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow