11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Discuții aprinse pe tema artiștilor pentru Zilele Orașului

Consilierii din comisia responsabilă cu organizarea Zilelor Orașului au avut păreri contradictorii referitoare la artiștii care urmează să susțină momente artistice în cadrul acestor manifestări culturale. Astfel, au apărut noi propuneri precum Voltaj, iar unele nume de artiști propuse de firma organizatoare, Axial Music, au fost înlocuite cu altele, după sugestiile făcute de cei prezenți.

Consilierul Codrin Toma a fost cel mai activ participant al ședinței, venind cu propuneri în special din zona rock, sugerând artiști de la Hora sau Phoenix, care cu bani mai puțini pot face spectacol, deoarece au și colaboratori tineri precum Andrei Cerbu, fostul finalist de la Românii au talent, în vîrstă de numai 11 ani.

Au fost stabilite drept priorități pe lista artiștilor nume precum Zdob și Zdup, Vița de vie, Hora, Voltaj și Phoenix, dar în funcție de disponibilitatea acestor artiști rămâne să se finalizeze programul Zilelor Orașului, mai ales că preferații de anul acesta, cei de la Voltaj, nu se știe dacă vor fi disponibili, datorită participării lor la Eurovision.

Au fost făcute și noi propuneri pentru prezentatorul evenimentului, Daniel Iordăchioaie fiind o opțiune mai dorită decât actorul Andrei Duban, deoarece are legătură cu zona noastră și pentru că are la rândul său și un repertoriu interesant, poate îmbogăți manifestările culturale atât cu momente amuzante, cât și cu fragmente muzicale.

Consilierii au atras atenția că nu trebuie depășit bugetul pentru organizarea Zilelor Orașului de anul acesta, așadar trebuie găsite din partea firmei care asigură organizarea evenimentului, opțiuni care să se încadreze în sumele stabilite inițial.

În cele din urmă a fost stabilit un program pentru cele 3 zile, dar numele artiștilor cu greutate se mai pot schimba în funcție de negocieri, sumele solicitate și disponibilitatea acestora.
Ziua de vineri va fi dedicată soliștilor locali, pe scenă vor urca cei de la Alternative și soliști de muzică populară: Mihaela Nichita, Cristinel Iordăchioaia și Adriana Apostol, iar seara poate fi încheiată de Vița de vie, Amadeus sau Corina.

Sâmbătă manifestările vor începe tot cu muzică populară, pe scenă vor urma Dinu Iancu Sălăjan cu taraful, Angela Flutur, Akcent cu Lidia Buble și Maxim, iar pentru încheierea serii se află în discuții nume mari precum: Voltaj, Zdob și Zdup sau Phoenix.

Ultima zi se dorește a fi cea mai importantă: va începe cu prestația celor de la Ansamblul folcloric Ciprian Porumbescu, vor continua Mioara Velicu, Elena Gheorghe și cei de la Alb și Negru, iar în încheiere se dorește neapărat un nume cu greutate, tot dintre cei propuși pentru a doua zi, în funcție de disponibilitatea artiștilor.

Bugetul rezervat organizării Zilelor Orașului este anul acesta de 300 de mii, iar conducerea primăriei nu își dorește să depășească această sumă. Dacă va fi necesar urmează să fie sistate alte detalii tehnice precum ecranul cu leduri necesar prestației unor artiști sau să fie redus spectacolul de artificii de la finalul manifestărilor.

Precizăm că programul pentru Zilele Orașului urmează să fie definitivat,de preferință, până la sfîrșitul lunii, pentru a putea începe organizarea propriu-zisă a evenimentului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow