8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Discuţii aprinse pe marginea raportului privind organizarea Zilelor Pascaniului. Estimări greşite, cheltuieli mai mari decât cele aprobate, ameninţări cu demisia

Discuţii aprinse în legislativul păşcănean pe marginea raportului privind organizarea ediţiei din acest an a ,,Zilelor Municipiului Paşcani”. În debutul şedinţei de astăzi viceprimarul Vasile Axinte, preşedintele comisiei de organizare a prezentat o sinteza a acestui raport.

El a subliniat faptul că evenimentul a avut succes în rândul păşcănenilor şi că organizatorii ar trebui să aibă parte de mulţumiri pentru efortul depus , în loc de critici. Totodată el a mai spus că în acest an, din sponsorizări şi chirii, au fost încasaţi mai puţini bani decât sumele prognozate, în timp ce s-a cheltuit mai mult chiar şi faţă de suma alocată de Consiliul Local.
În replică consilierul Dorin Nechifor a spus că raportul prezentat nu reflectă întocmai cheltuielile făcute arătând o serie de neconcordante în ceea ce priveşte costurile de organizare a ,,Galei Sportului Păşcănean” şi a cheltuielilor de protocol . Mai mult, el i-a adus aminte primarului că a promis ca diferenţa de bani necesara pentru organizarea evenimentului va fi obţinută din încasări şi sponsorizări, nu de la bugetul local.
Pentru a lămuri lucrurile primarul păşcănean a spus că toate cheltuielile sunt publice şi că, atât el cât şi alţii dintre cei care s-au ocupat de organizarea evenimentului , au plătit din buzunarul lor unele cheltuieli neprevăzute.
Mai mult, el a spus că pentru organizarea unui astfel de eveniment trebuie alocate de la bugetul local cel puţin 3 miliarde de lei vechi, din timp, nu înainte cu o lună de zile. Pantazi a recunoscut că a greşit atunci când a estimat că poate încasa, mai mult, din închirieri şi sponsorizări şi a subliniat că, pe viitor, bugetul aprobat , nu cel estimat, trebuie să stea la baza organizării ,, Zilelor Pascaniului”
În acelaşi context, consilierul PPDD Ioan Danu a spus că, contractele cu agenţii economici pentru Zilele Pascaniului” ar trebui încheiate mult mai devreme iar evenimentul să fie mediatizat mai bine, aşa incat să fie mai multe încasări din închirieri şi sponsorizări. În replică consilierul Vasile Haldan a precizat că toate activităţile au fost mediatizate de presă locală şi a mulţumit ziariştilor pentru ajutorul acordat.

Schimbul de replici între putere şi opoziţie a continuat, fiind făcute reproşuri mai mult sau mai putin importante. Scandalul a încetat după intervenţia dură a consilierei PSD, Carmen Apostol ( foto) . Ea a a făcut apel ca aleşii locali să înceteze cu discuţiile contradictorii şi sa se concentreze pentru rezolvarea problemelor importante ale comunităţii. Apostol a mai spus că din acest motiv se simte inutilă în Consiliul Local şi că analizează posibilitatea de a renunţa la functia de consilier, aşa cum au făcut-o şi alţi aleşi locali, dezamăgiţi de lipsa de eficientă a legislativului păşcănean.
Până la urma Consiliul Local a aprobat o rectificare bugetară pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare în valoare de 510 000 lei. Asta după ce consilierul PDL Ioan Ioniţă a subliniat faptul că ar fi o greşeală că suma necesară să nu fie acoperită de la buget iar artiştii să nu fie plătiţi, ceea ce ar însemna o pată pentru imaginea Primăriei Paşcani.
Menţionăm că pentru organizarea ediţiei din acest an a ,,Zilelor Municipiului Paşcani” au fost cheltuiţi 276 244 lei, suma iniţială, aprobata de consilieri fiind de 233 837 lei. Conform raportului, din sponsorizări sau obţinut doar 29.000 lei iar din inchirieri 60.105 lei, restul banilor fiind alocaţi de la bugetul local.
Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow