9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Discutii aprinse la Sedinta Comisiilor de Specialitate. Consilierii nu au avizat majorarea pretului la salubritate

comisia economica

Astzi, 30 ianuarie 2013, Comisiile de Specialitate s-au intrunit la Primaria Pascani pentru a da avize favorabile sau negative celor 22 de proiecte ce se vor afla maine pe masa consilierilor in cadrul Sedintei de Consiliu.

Cele mai aprinse discutii au avut loc in cadrul Comisiei Economice unde cei implicati au avut o serie de dezbateri privind unele proiecte de hotarare.

De departe cel mai discutat punct a fost cel legat de proiectul privind  aprobarea   concesionarii  directe  si incheierea contractului de concesiune pentru  terenul   in suprafata de 8300 mp, proprietate privata a municipiului Pascani, situat in str. Morilor nr. 11, catre  SC IVIRCA  SRL, aferent spatiilor existente proprietatea acesteia   si aprobarea studiului de oportunitate. Terenul in cauza apartine unei persoane care se lupta de ani buni in instanta, si anume mult mediatizatul caz al doamnei Astefanoaiei. Femeie detine o hotarare judecatoreasca de punere in posesie, iar autoritatile in loc sa respecte aceasta hotarare, au trecut terenul  in proprietate publica pe care il concesioneaza unei societati.

Presedintele comisiei economice, Vasile Haldan, s-a impotrivit vehement acestui proiect, motivand ca este vorba despre un cetatean al municipiului Pascani care trebuie ajutat iar mai apoi primeaza interesul societatii respective. O solutie pe care acesta o vede, este improprietarirea femeii pe un alt teren.

Un alt proiect disctuat intens a fost cel privind ajustarea tarifelor pentru serviciile prestate catre persoane fizice si juridice de catre SC ECO SALUBRITATE SA Pascani. Si aici, presedintele comisiei a avut o serie de obiectii pe care i le-a adresat noului director de la salubritate, Eduard Dumea. Vasile Haldan crede ca aceasta crestere de pret este mult prea mare, mai mult el spune ca motivarile pe care le-a adus Eduard Dumea nu sunt concludente. Seful comisiei economice, nu intelege de ce creste pretul la salubritate in momentul in care societatea merge in profit.

In replica, seful de la salubritate spune ca pretul de la serviciile de salubritate nu au mai crescut din anul 2009 si ca doreste sa faca investitii pentru ca pe viitor salubrizarea orasului sa se faca la standarde europene. Mai mult, el a mai motivat si cresterea pretului motorinei din 2009 si pana in prezent, diferente ce ar explica o parte din cresterea de pret.

Si acest proiect a primit aviz negativ din partea comisiei economice.

Celelalte proiecte au primit aviz favorabil din partea comisiei, urmand ca maine sa se decida daca acestea vor trece de votul consilierilor.

 

Alte articole