8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Discriminare – subiect discutat la nivel european. Au participat si un grup de tineri din Pascani

În perioada 16-26 noiembrie 2013, un grup de şase elevi ai Colegiului Naţional “Mihail Sadoveanu” din Paşcani, compus din Raluca Chiţescu, Maria Hărmănescu, Bianca Cîtiea, Andreea Sandu, Vlad Plaiu şi Teodor Isachi, împreună cu profesoara Mihaela Vatavu, au participat la proiectul “Equalizer” din cadrul programului Tineret în Acţiune / Youth in Action. Toate acţiunile proiectului s-au desfăşurat în localitatea Koukli din regiunea Ioannina, Grecia. În afară de grupul din România, la proiect au mai participat tineri din Olanda, Bulgaria şi Grecia.

pr sadoveanu 2
Proiectul, având ca temă discriminarea şi modalităţile de luptă împotriva ei, a avut ca obiective conştientizarea tinerilor în ceea ce priveşte formele sub care apare discriminarea, pregătirea tinerilor pentru a putea lupta împotriva acestui fenomen precum şi promovarea colaborării dintre asocaţiile de tineri.

pr sadoveanu 4
În vederea realizării obiectivelor proiectului, activităţile au constat în discuţii, prezentări, joc de rol, muncă în grup sau în perechi, vizionarea de filme cu tema discriminării, realizarea de scenete, seri interculturale, precum şi excursii în regiunea Ioannina. Una dintre cele mai importante activităţi, care a avut un deosebit impact asupra tinerilor participanţi la proiect, a fost vizita la un centru de tineri cu dizabilităţi.

pr sadoveanu 3

În vederea acestei vizite, toţi participanţii au pregătit o serie de activităţi menite să însenineze, măcar temporar, sufletele atât ale tinerilor cu dizabilităţi, cât şi ale părinţilor acestora. Evenimentul a fost prezentat la televiziunea locală.

pr sadoveanu 5
Echipa României, deşi cu cei mai tineri participanţi, s-a implicat active în toate activităţile şi a fost apreciată, în special în cadrul serii cultural româneşti, când toţi ceilalţi participanţi au dansat dansuri populare româneşti şi au fost încântaţi atât de preparatele culinare tradiţionale, precum şi de prezentările despre ţara noastră.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow