More

  Dirigintele Poștei a ieșit la pensie. Timp 44 ani a fost primul la datorie

  Array

  Unul dintre cei mai îndrăgiți șefi și-a luat rămas bun de la colegi și a predat ștafeta mai departe. A împlinit 65 de ani și astăzi a avut parte de o surpriză cu ocazia ultimei zi de muncă în cadrul Oficiului Poștal din Zona Deal a Municipiului Pașcani. Este vorba despre dirigintele Petru Ilade, care, emoționat și-a adus aminte de anii de muncă și mai ales a vorbit cu reporterii BIT TV despre diferențele din cele două perioade, înainte și după Revoluție. 

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Ziua de muncă a fost astăzi parcă mai frumoasă decât de obicei, mai ales că este ultima dintr-o carieră de 44 ani dedicată cetățenilor. Cu ochii în lacrimi, domnul Ilade a fost surprins de către angajați Poștei din Deal dar și de către directorul de la Iași și lidera de sindicat, cu flori, tort și șampanie alături de sincere urări.

  El spune că de luni se va ocupa mai mult de gospodăria din suburbia Gâștești însă îi va fi greu să se dezobisnuiasca de programul de muncă pe care l-a avut în ultimii 44 de ani. Îi va fi dor și de colegii lui cu care au împărțit bune și rele.

  Chiar dacă era șeful, în tot acest timp el a fost primul la muncă. La ora 6.30 fix, descuia ușile Oficiului Poștal din Zona Deal a Pașcaniului. Așa s-a întâmplat și astăzi.

  Domnul Ilade își amintește cu nostalgie despre cum a fost o dată activitatea la Poștă. De exemplu, acum e totul informatizat, nu se mai scrie cu creionul chimic sau chitanțele nu mai au indigo. De asemenea, nu se mai trimit scrisori, felicitări sau colete pentru cei care făceau armata, cu miile, iar alocațiile copiilor se dădeau la locul de muncă al părinților.

  Mai mult, el spune că în urmă cu zeci de ani, în Municipiul Pașcani era puțin pensionari, câteva sute, acum situația stă altfel, sunt câteva mii de pensioari și o parte dintre ei au pensia pe card sau banii sunt virați direct în contul bancar.

  De asemenea, erau mai puțin angajați în ’74 la ghișeu. Atunci lucrau trei oameni, acum sunt șase.

  Ilade Petru și-a început activitatea în acest domeniu după ce a urmat cursurile Școlii Postliceale de Poștă și Telecomunicații, în anul 1974 ca și casier, imediat după a ajuns Diriginte de Oficiu. A fost șef zonal și inspector.

  În locul lui rămâne Mioara Pintilie, interimar, până la organizarea unui concurs.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet