Array

Directorul spitalului din Hîrlău și-a dat demisia. Ieri a fost numit un manager interimar

În urma ultimei ședințe a Consiliului de Administrație de la Spitalul Orășenesc din Hîrlău au fost hotărâte schimbări importante privitoare la conducerea instituției, care au fost validate în ședința ordinară de ieri a Consiliului Local.

Doctorul Adrian Juverdeanu și-a dat demisia în urma discuțiilor avute pe baza unui memoriu înaintat de personalul spitalului și de medicii de familie, privitor la activitatea sa de manager.

Constantin Cernescu, primarul orașului susține că în urma analizei economice s-a constatat că era pusă în pericol chiar funcționarea spitalului, dacă instituția nu își rezolva problemele legate de organizare, fostul manager având în același timp și relații tensionate cu personalul medical aflat în subordine.

În urma discuțiilor avute pe tema acestor probleme în Consiliul de Administrație al spitalului, Adrian Juverdeanu și-a dat demisia începând cu data de 1 iulie, fiind numit în ședința de ieri un director interimar. Este vorba consilierul Gheorghiță Curcă, de profesie economist.

În aceeași ședință a fost numit și un nou director medical în persoana Silviei Dumitraș, medic pediatru în cadrul instituției, iar reprezentantul primăriei din cadrul Consiliului de Administrație al Spitalului Orășenesc, fostul consilier Gheorghe Baltag a fost înlocuit cu Teodor Pricop.

Menționăm că în maxim 3 luni urmează să fie organizat un concurs, conform legii, pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Orășenesc, iar până atunci directorul interimar al instituției va fi economistul Gheorghiță Curcă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...