8.7 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Directorea Casei de Cultura din Pascani si-a dat demisia

Casa de Cultura din Pascani, din nou, la rascruce de drumuri. In cursul zilei de astazi dupa o discutie purtata cu primarul Dumitru Pantazi, directoarea institutiei , Marioara Preutu si-a dat demisia din acesta functie, incepand cu data de 1 noiembrie 2013. Informatia a fost confirmata chiar de fosta directoare, fara sa ofere mai multe amanunte.
Cererea de demisie a fost lasata la secretariatul primarului in cuprinsul acesteia nefiind mentionate motivele. Conform unor surse neoficiale, fostul reprezentant al Casei de Cultura din Pascani ar fi spus ca nu poate sa isi mai continuie activitatea in astfel de conditii, facand referire la discutiile contradictorii care au avut loc pe marginea programului si mai ales a bugetului pentru editia din acest an a ,,Zilelor Mihail Sadoveanu” .
Totul a pornit de la faptul ca Marioara Preutu a solicitat, initial, suma de 6000 de lei pentru acordarea unor premii la un concurs organziat de o instituite de cultura din Iasi, nu din Pascani.

Atunci cand i s-a cerut sa spuna cine anuma va beneficia de aceste premii directoarea institutiei a nuantat lista de cheltuieli spunand ca 4000 de lei din cei 6000 alocati pentru premii ar trebui cheltuiti pentru protocolul invitatilor de la Iasi. Pentru a fi mai credibila ea a spus ca scriitorii solicita de mancare, bautura si chiar muzica si onorarii financiare consistente pentru interventiile lor pe marginea operei sadoveniene.
Nici acesta varianta nu a rezistat mai mult de o zi. Astazi programul a fost din nou modificat de pe lista de cheltuieli disparand cei 4000 de lei pentru masa de protocol.
De asemenea in sedinta de ieri a Comisiei de Cultura inspectorul Mirela Ancuta i-a reprosat ca programul de activitati si bugetul nu au fost, mai intai, avizate de Consiliul Consultativ si ca activitatea institutiei se desfasoara haotic, fara regulamente de functionare.

Mai mult, consilierul Ioan Danu a cerut imbunatatirea programului anual de activitati culturale si a criticat faptul ca in acesta vara nu prea au fost organizate spectacole de interes public. Toate acestea au determinat-o, cel mai probabil, pe Marioara Preutu sa renunte la functia de director detinuta timp de 8 ani de zile. Ea nu a putut fi gasita telefonic pentru o declaratie pe aceasta tema.
Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI