21 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Directoarea Corpului Pacii Romania in vizita la Pascani

sheila

Vizita importanta astazi, 1 martie la Biblioteca Municipala din Pascani. Directoarea Corpului Pacii din Romania, Sheila Crowley, a venit la Pascani, pentru a vedea rodul activitatilor pe care le-au desfasurat cei doi reprezntanti ai agentiei Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Vorbim despre sotii Theron si Sarah LaBounty, care se implica de peste cinci ani de zile in tot felul de activitati de voluntariat in municipiul nostru, fiind si profesori de limba engleza la doua unitati de invatamant, mai exact la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” si la Scoala “Iordachi Cantacuzino”.  Sotii LaBounty, au infiintat la Biblioteca Municipala o sectie de prgramare Java, un club de arta fotografica dar s-au implicat si in alte proiecte privind educatia populatiei din Pascani.

Sheila Crowley s-a aratat multumita de activtatea pe care au desfasurat-o cei doi reprezentatii ai Corpului Pacii in municipiul nostru si ne-a relaltat faptul ca vizita ei este una ce face parte dintr-un program la nivel national, in care reprezentantii agentiei primesc suport din partea conducerii.

Despre voluntariat la nivelul Pascaniului, directoarea Corpului Pacii din Romania a remarcat deschiderea scolilor din Pascani catre acest sector dar si ca mentalitatea tinerilor s-a schimbat in cei 5 ani de cand reprezentantii Corpului Pacii desfasoara activitati aici.

Despre Sheila Crowley, şi-a preluat mandatul de director de ţară în februarie 2010, dupa ce a desfasurat aceeasi activitate in Ucraina,  Ea a mai efectuat vizite de lucru si in tari precum Macedonia, Republica Moldova sau Bulgaria.

În România activează, la ora actuală, un număr de 80 de voluntari, în 31 de judeţe, cel mai recent contingent alăturându-se Corpului în iulie 2011. În cursul acestui an,  activitatea PC România s-a concentrat pe programul de predare a limbii engleze ca limbă străină.

Din pacate, in vara acestui an reprezentantii Corpului Pacii din Romania vor inceta activitatea dupa  douăzeci şi doi de ani de serviciu şi nenumărate proiecte şi acte de bunăvoinţă. Ei considera ca misiunea lor de a schimba mentalitati si de a deschide inimi a fost una de succes in tara noastra.

Mentionam ca, Corpul Păcii este o agenţie a Guvernului Statelor Unite fondată de Preşedintele John F. Kennedy în anul 1961 pentru a promova pacea mondială, dezvoltarea comunităţilor şi înţelegerea interculturală.  În ultimii 20 ani, peste 1.200 voluntari au lucrat în România în Programul de Predare aLimbii Engleze, Dezvoltare Economică Comunitară, Dezvoltare Instituţională şi Educaţie de Mediu. În 2011 Corpul Păcii România a avut 79 de voluntari care au lucrat cu şcoli, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale în judeţe din toată România.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow