29.2 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
29.2 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Directivă de la UE: 1.100 de euro/lună pentru fiecare român. Ce ne așteaptă în 2021

Uniunea Europeană și-a exprimat dorința într-un mod direct. Dorește ca fiecare român să aibă un salariu minim de 1100 de euro pe lună. Există un proiect amplu și de durată, la nivelul Uniunii Europene, pentru a ridica din punct de vedere salarial țările sărace.

Salariile mici comparativ cu cele din Uniunea Europeană rămâne marea problemă a României. Chiar dacă veniturile au crescut în ultimii ani, în țara noastră, suntem la un nivel scăzut față de cel înregistrat în Vestul „Bătrânului Continent”. Conform datelor oficiale, România are al 4-lea cel mai mic salariu brut din UE, la mai puţin de jumătate faţă de media salariului minim (brut) din Uniunea Europeană.

Salariul minim pe economie în România este de circa 461 de euro brut lunar (2.230 de lei), la un nivel de 42% faţă de media europeană de 1.100 de euro brut lunar, după cum arată datele Eurostat şi calculele făcute de jurnaliștii de la zf.ro.

În Danemarca și Luxemburg, cele mai mari salarii

La nivelul salariilor nete diferenţele pot fi chiar mult mai mari, pentru că impozitarea este diferită de la țară lațară. Cel mai mare salariu minim brut din Uniunea Europeană este înregistrat în Danemarca şi Luxembrug. În ambele țări, un lucrător câştigă cel puţin 2.100 de euro lunar.

În clasament, conform sursei citate, urmează Austria, cu un salariu minim brut de aproape 2.000 de euro şi Suedia, unde un angajat poate câştiga minimum în jur de 1.850 de euro brut.

Continuarea pe evz.ro

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
29.2 ° C
30.4 °
27 °
58 %
3.3kmh
21 %
vin
27 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
32 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI