19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Directivă de la UE: 1.100 de euro/lună pentru fiecare român. Ce ne așteaptă în 2021

- Advertisement -

Uniunea Europeană și-a exprimat dorința într-un mod direct. Dorește ca fiecare român să aibă un salariu minim de 1100 de euro pe lună. Există un proiect amplu și de durată, la nivelul Uniunii Europene, pentru a ridica din punct de vedere salarial țările sărace.

Salariile mici comparativ cu cele din Uniunea Europeană rămâne marea problemă a României. Chiar dacă veniturile au crescut în ultimii ani, în țara noastră, suntem la un nivel scăzut față de cel înregistrat în Vestul „Bătrânului Continent”. Conform datelor oficiale, România are al 4-lea cel mai mic salariu brut din UE, la mai puţin de jumătate faţă de media salariului minim (brut) din Uniunea Europeană.

Salariul minim pe economie în România este de circa 461 de euro brut lunar (2.230 de lei), la un nivel de 42% faţă de media europeană de 1.100 de euro brut lunar, după cum arată datele Eurostat şi calculele făcute de jurnaliștii de la zf.ro.

În Danemarca și Luxemburg, cele mai mari salarii

La nivelul salariilor nete diferenţele pot fi chiar mult mai mari, pentru că impozitarea este diferită de la țară lațară. Cel mai mare salariu minim brut din Uniunea Europeană este înregistrat în Danemarca şi Luxembrug. În ambele țări, un lucrător câştigă cel puţin 2.100 de euro lunar.

În clasament, conform sursei citate, urmează Austria, cu un salariu minim brut de aproape 2.000 de euro şi Suedia, unde un angajat poate câştiga minimum în jur de 1.850 de euro brut.

Continuarea pe evz.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow