32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Direcţia de Sănătate Publică a amendat cu sume ameţitoare persoane care nu au încălcat defel legislaţia anti COVID. Judecătorii pășcăneni le-au făcut dreptate

Direcția de Sănătate Publică a reușit „performanța” de a aplica amenzi și celor care au respectat legea până la ultima virgulă. Judecătoria Pașcani a analizat marți cazurile a trei ieșence amendate pentru că nu ar fi completat formularul digital de intrare în țară impus în contextul pandemiei Covid. De fapt, amenzile fuseseră aplicate absolut degeaba, femeile fiind nevoite să apeleze însă la instanță pentru a obține anularea lor.

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, Ordonanța de Urgență nr. 129 a introdus obligația ca românii care se întorceau în țară să completeze un formular digital cu cel mult 24 de ore înainte de intrare sau în maxim 24 de ore după intrarea în țară. Contravenienții urmau să fie amendați cu sume între 2.000 și 3.000 de lei. Elena G. s-a întors în România pe 9 ianuarie, intrarea în țară fiind înregistrată la ora 13.23. Ea avea astfel la dispoziție intervalul 8-10 ianuarie pentru a completa formularul digital pe portalul guvernamental dedicat acestuia. A făcut-o pe 9 ianuarie. Cu toate acestea, pe 18 ianuarie a fost amendată cu 3.000 de lei pentru că nu ar fi completat formularul. Singura soluție pentru Elena G. a fost să se adreseze instanței pentru a obține anularea amenzii. „Din extrasul «print screen» depus de intimată reiese că acesta a fost generat în data de 09.01.2022, ora 13:23, or, petenta a completat formularul la aceeași dată, dar la ora 18:16, deci în termenul legal de 24 de ore prevăzut de lege. Termenul pentru completarea formularul expira la data de 10.01.2022, ora 1:23:00 PM, astfel că se impune anularea procesului verbal contestat”, au constatat magistrații Judecătoriei Pașcani.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow