2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Din septembrie, vaccinul pneumococic va fi în schema obligatorie. Ministerul promite că va fi gratuit

Începând din luna septembrie, vaccinul pneumococic conjugat cu 13 valenţe prin care sunt prevenite boli cum ar fi otitele, pneumoniile, meningitele, va fi introdus în Programul Naţional de Vaccinare, urmând să fie administrat copiilor la 2, 4 şi 11 luni.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că, la nivel mondial, pneumonia este cauza principală a deceselor în cazul copiilor, putând fi prevenită prin vaccinare.

„În România, în funcţie de perioada de timp la care ne raportăm, datele ne arată că infecţiile respiratorii reprezintă fie prima, fie a doua cauză a deceselor la copii mai mici de un an“, precizează aceştia. Încă de acum zece ani, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat introducerea vaccinurilor pneumococice în programele de imunizare, recomandare care a fost urmată şi de România, vaccinul fiind introdus în Programul Naţional de Vaccinare în anul 2013, cu menţiunea că va fi introdus efectiv în funcţie de fondurile disponibile. Acest lucru a făcut ca majoritatea părinţilor să îl achiziţioneze pe cont propriu din farmacii pentru a-şi putea imuniza copiii, costurile unei doze fiind de aproximativ 250 de lei. Conform Ministerului Sănătăţii, dar şi medicilor de familie din teritoriu, campania este programată să înceapă din luna septembrie, când la nivel naţional vor fi livrate 477.000 de doze care vor acoperi necesarul pentru campania de imunizare din acest an, dar şi pentru primele luni din 2018. Vaccinul se va administra gratuit, în cabinetele medicilor de familie.
CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

La Poştă nu se cere Certificatul verde

Toţi clienţii Poştei Române vor avea acces în unităţile poştale din întreaga ţară fără a fi nevoiţi...

Certificatul Covid ar putea fi OBLIGATORIU la serviciu

Certificatul verde ar putea să fie obligatoriu la serviciu, afirmă Raluca Turcan. Ministrul Interimar al Muncii spune...

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI