17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Din nou drumuri blocate in imprejurimile Pascaniului

Actualizare: La ora 15:00 situatia drumurilor blocate s-a schimbat. 12 drumuri sunt inchise din cauza caderilor masive de zapada
DJ208N Lespezi – Vânători
DJ208L Paşcani – Mirosloveşti
DJ281C Blăgeşti – Todireşti – Coasta Măgurii
DJ281 Sticlăria – Sireţel – Lespezi
DJ246 Scânteia – Şcheia – Ipatele
DJ282 Şipote – Limită Jud. Botoşani
DJ282D Potângeni – Româneşti şi Podu Iloaiei – Popeşti – Mădârjac
DJ207A Popeşti – Sineşti
DJ282E Lungani – Sineşti
DJ208K Din DN2 – Cristeşti
DJ208O Din DN2 – Ciohorăni
DJ280B Târgu Frumos – Cucuteni

Utilajele au acţionat încă de dimineaţă (în special răspânditoare). Căderea zăpezii şi intensificarea vântului au dus la blocarea celor 12 artere menţionate. În prezent, toate utilajele sunt în teren. Ca şi până acum, prioritate au cazurile medicale.Ninsoarea si viscolul din ultimele 24 de ore face ca din nou drumurile din imprejurimile Pascaniului sa devina practicabile doar pe un singur sens sau chiar blocate.

13:00: Inca din noaptea trecuta, 06 ianuarie 2013, drumul judetean 208 G care leaga comuna Helesteni de localitatea Kogalniceni este blocat, iar in prezent drumarii lucreaza la deszapezirea tronsonului. Mai mult, pe acest drum aseara a ramas blocat si un microbuz, insa, din fericire, toti pasagerii erau din apropiere si au ajutat la transportarea autovehicului pana in centrul comunei.

Pe tronsonul de drum Pascani-Lespezi-Siretel circulatia este ingreunata din cauza cantitatilor foarte mari de zapada de pe carosabil. Situatie similara si in comuna Mogosesti-Siret. Toate drumurile comunale sunt practicabile doar pe un singur sens, iar drumul comunal care face legatura dintre Muncelul de Sus si drumul european 85 este blocat partial. Momentan se lucreaza intens pentru ca in zona respectiva locuiesc bolnavi care in urmatoarele ore au nevoie de dializa.

Mentionam ca in prezent pe drumurile judetene actioneaza aproximativ 17 utilaje de deszapezire iar pana maine, 08 ianuarie 2013, meteorologii au emis avertizare de vant puternic.

Alte articole