22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Din lada cu zestre, activitate la Școala din Pârcovaci – Hîrlău

  Ultimele știri

  Cât de important este să ne cunoaștem tradițiile? Pentru elevii și profesorii unei școli din Hîrlău destul de important dat fiind că au organizat și un concurs, care în aceste zile a ajuns la final. Au participat zeci de elevi, cadre dicatice, părinți, preoți la șezătoare și momentele artistice. Vezi video în cadrul știrilor INFOBIT.

  “De la moși strămoși lăsate și de noi sunt învățate” a fost numele proiectului ce s-a desfășurat pe parcursul a peste cinci luni de zile la Școala Gimnazială din Prâcovaci – Hîrlău. Joi, 21 aprilie a fost finala care s-a împărțit în două momente, creație plastic și creație literară. La acest eveniment au participat mai mulți elevi și profesori de la școlile din împrejurimi, de la Clubul Copiilor din Hîrlău și de la Protopopiat.

  După ce au fost jurizate cele mai frumoase lucrări plstice ale elevilor înscriși în concurs, au urmat momente artistice. Elevii talentați ai școlii au cântat muzică populară, cum știu ei mai bine.

  Un băiețel și-a arătat măiestri în bătutul toacei. Toți cei prezenți au rămas impresionați, iar momentul a fost fotografiat și filmat.

  A avut loc și o șezătoare, unde înțelepții satului au învățat pe cei prezenși să țese, să croșeteze, să împletească.

  Proiectul “De la moși strămoși lăsate și de noi sunt învățate” s-a dorit să scoată din lada cu amintiri, porturile tradiționale dar și alte meșteșuguri cu care și-au trăit existența bunicii și străbunicii noștri.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet