11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Din cauza notelor de la fizică și chimie, a sărit de la etaj

O eleva in clasa a VII a a sarit de la etajul doi a scolii in care invata de frica parintilor si a ceea ce o sa se intample dupa sedinta programata in aceasta dupa amiaza cu diriginta clasei. Un profesor de sport a incercat sa o prinda, insa a fost prea tarziu. In momentul de fata, fata se afla internata la spitalui de Urgenta din Iasi, supusa mai multor analize si investigatii medicale. Profesorii si colegii elevei care au vazut-o jos, spun ca era constienta.

sc cotnari

Panica si soc la Liceul Tehnologic “Stefan cel Mare” din Cotnari. O adolescenta in varsta de 13 ani a sarit de la geamul unei sali de curs, din cauza notelor foarte mici de la materiile fizica si chimie, dar si din cauza sedintei cu parintii programata in aceasta dupa amiaza. Porfesorul de sport, povesteste cele vazute si intamplate. – VEZI IN CADRUL STIRILOR INFOBIT

Ajuns jos, in fata scolii, a reusit sa vorbeasca cu fata, care era cazuta pe pamant. Cadrul didactic spune ca era constienta. La fata locului au si sosit medicii de pe Ambulanta.

Directorul unitatii de invatamant era socat de cele petrecute in scoala. Nu credea ca un elev va recurge la un asemenea gest.

Specialistii cred ca frica de parinti a fost cea care a declansat criza de panica. Ei spun ca parintii ar trebui sa fie mai intelegatori si mai putin exigenti cu copiii lor, mai ales cand acestia intampina dificultati. De cealalta parte, profesorii ar trebui sa nu tina cont de astfel de situatii in evaluarea elevilor, tocmai pentru a crea un precedent.

In scoala a fost demarata o ancheta, iar cei de la Inspectorat au ramas surprinsi de gestul elevului. “ISJ monitorizează ancheta; dorim să aflăm detaliile, contextul educațional și familial care a condus la acest gest extrem. Școala și familia trebuie să aibă în vedere în comunicarea cu elevii vulnerabilitatea specifică preadolescenței, care, în contextul unor presiuni psihologice generează labilitate emoțională, afectivă, care poate să conducă la reacții necontrolate.” a declarant Sabina MANEA, purtatorul de cuvant al ISJ Iasi.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow