13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Din 1 aprilie ne putem lua reţeta compensată de oriunde în ţară

Începând cu 1 aprilie, persoanele asigurate îşi vor putea lua reţeta compensată sau gratuită de la orice farmacie din ţară care este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. În momentul de faţă, pacienţii îşi puteau ridica reţeta compensată sau gratuită doar de la farmaciile care se aflau în contract cu CJAS a medicului care prescria reţeta. Adică, dacă medicul care prescria era în contract cu CJAS Iaşi, oamenii îşi puteau lua medicamentele compensate doar de la farmaciile din judeţ. 

„Fac excepţie medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum-rezultat care se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă asiguratul, cu condiţia ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află şi medicul care a emis prescripţia medicală”, se precizează în proiect. De asemenea, farmaciile vor încheia contract cu o singura casă de asigurări de sănătate nu vor mai întocmi evidenţe distincte şi nu vor mai efectua raportări lunare către două case de asigurări de sănătate, scopul fiind de a reduce birocraţia din sistem.

Aceste modificări sunt incluse în proiectul de Hotărâre privind privind prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019. Măsura va intra în vigoare după aproape trei ani de când a fost asumată într-o Hotărâre de Guvern, în 2018.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI