12.7 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 23, 2021

Dilema mini-vacanței de Paște pe litoral: Cu mască sau fără mască pe plajă

Dacă anul trecut litoralul a fost pustiu, acum, hotelierii îi așteaptă pe turiști. Sunt deja rezervări, gradul de ocupare este de aproape 70%. Cu oferte atractive, spune Enea Drăghici, managerul unui hotel de 4 stele din Mamaia:

„Vremea ține cu noi. Oferta de doi plus una gratis este la 580 de lei, sejurul, iar pentru cei care nu vor să beneficieze de ofertă, avem prețuiri pornind de la 200 de lei pe noapte”.

Însă anul acesta, cluburile de pe litoral vor rămâne închise. Potrivit vicepreședintelui ANAT, Cristian Bărhălescu, tineretul nu va fi prea incântat:

„O deschidere a cluburilor și o libertate mai mare pentru terase, ca ore de funcționare, ar genera mai mult interes pentru români să vină de 1mai și de Paște pe litoral”.

Iar o eventuală decizie a autorităților de a permite exceptarea purtării măștilor la plajă sau în vârful muntelui este respinsă de turiști.

„Pandemia încă nu s-a terminat și lăsând la responsabilitatea oamenilor, cu distanțierea, nu este o idee foarte bună libertatea fără mască. Măcar masca să o purtăm pentru interesul celuilalt”, spune un tânăr care se plimbă pe plajă.

„ Cred că este o situație critică și, până o depășim, mi se par măsurile foarte bine luate”, adaugă o tânără.

Turiștii care vor veni de 1 mai pe litoral vor fi nevoiți să poarte măști în spațiile publice, să nu se înghesuie pe terase și să petreacă doar până la ora 20,00. Doar in noaptea de Înviere, vor putea rămâne afară între orele 20,00 și 5,00 dimineața.

Sursa Europa FM

DE LA ACELAȘI AUTOR

Mai pot merge românii în minivacanță de 1 Decembrie? Arafat: Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te...

Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România,...

Doar vaccinații și cei trecuți prin boală vor mai putea intra în mall-uri, de luni

Începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală,...

Mersul la biserică nu va fi condiţionat de certificatul verde. Purtarea măștii de protecție şi distanţarea, singurele reguli

Autoritățile nu au inclus biserica pe lista cu locuri în care este solicitat certificatul verde. Este decizia...

Urmează o iarnă grea şi la plata ratelor bancare. Sfaturi de la experţi: la ce trebuie să ne gândim înainte de a lua un...

Facturile uriaşe pun presiune pe milioanele de români care au credite. Specialiştii avertizează că persoanele cu salarii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI