25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

DIGI 24 – Primăria din Pașcani a început o campanie de identificare a locuitorilor fără acte – VIDEO

In judeţul Iaşi se caută oamenii fără acte. Primăria Paşcani a descoperit zeci de copii şi adolescenţi din familii sărace care nu au acte de identitate. Unii dintre ei n-au nici măcar certificate de naştere, iar cercul vicios se amplifică, pentru că s-a ajuns deja la a doua sau chiar a treia generaţie de oameni fără acte. vezi video 

În Pașcani locuiesc 33.745 de oameni, potrivit ultimului recensământ. Autoritățile locale cred, însă, că numărul real este mai mare, pentru că încă există persoane fără documente.

Întocmirea actelor va dura însă câteva luni, poate chiar ani, pentru că procedura este complicată.

„Prima fază e acțiunea în instanță prin care să se dispună, printr-o hotărâre judecătorească, înregistrarea nașterii în registrele de stare civilă. După aceea, după ce există un certificat de naștere, se urmează procedura pentru eliberarea buletinului”, afirmă Marinela Moisii, șefa Serviciului de Evidenta Populației Pașcani.

„Trebuie să aibă şi o serie de acte pe care să le prezinte, să dovedească că locuiesc într-un spaţiu, să aibă certificat de naştere pentru buletin şi de asta procedura de identificare o să fie complicată”, declară Cristian Menegon, purtător de cuvânt Primăria Pașcani.

Taxele de la starea civilă, respectiv 12 lei de persoană pentru buletin, vor fi suportate din bugetul primăriei Pașcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow