17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

Diferențe între România și Franța în învățământ. O pășcăneancă, profesor în Lyon a vorbit elevilor pășcăneni

Diferențe între România și Franța în învățământ

O pășcăneancă, profesor în Lyon a vorbit elevilor pășcăneni

O oră de franceză altfel au avut parte câțiva elevi de la o școală din Pașcani. Pragul unității de învățământ a fost trecut de un cuplu din Franța, unul dintre ei român dar profesor la o școală din Lyon. După discuții despre sistemul de învățământ, notare, program și examenul de bacalaureat, elevii pășcănenii s-au arătat impresionați de cum e acolo. Vizitatorii au spus același lucru despre noi și mai ales despre elevi, că sunt foarte respectuoși. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

La Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani, câțiva elevi de liceu au stat de vorbă cu un profesor ce predă limbi străine în Franța. Este vorba despre Corina Bunduc, pășcăneancă, ce a venit însoțită cu un nativ, Pierre Emmanuel Foillard.

Astfel, adolescenții au avut ocazia să pun ce întrebări îi frământă despre sistemul de învățământ de acolo. In felul acesta au descoperit că francezii au un alt sistem de notare și mai ales profesorii pun accent pe dezvoltarea elevilor și nu pe note.

De asemenea, elevii pășcăneni au rămas impresionați de cum se desfășoară în Franța unul dintre cele mai importante examene, bacalaureatul. Francezii au trei tipuri, în funcție de ce dorește elevul să urmeză și mai ales ce face după terminarea liceului.

Diferențe sunt și în structura anului școlar. În Franța sunt trimeste, iar anul școlar începe pe 1 septembrie și se termină în iulie, cu mai multe vacanțe a câte două săptămâni. De asemenea, ședințele cu părinții se desfășoară altfel. Coordonatorul de clasă discută cu fiecare părinte în parte.

Ca relaxare, la finalul orei de curs, s-a discutat și despre stilul de viață francez, istorie, geografie, cultură și mâncarea specifică lor.

Ca o bilă albă, profesorul Corina Bunduc spune că sistemul de învățământ din România este unul bun, iar elevii sunt respectoși, calmi și disciplinați.

Corina Bunduc, pășcăneancă, este profesor de limbi străine la o școală din Lyon – Franța. Ea a plecat de aici în urmă cu aproape 20 de ani și a reușit să-și împlinească visul de a preda într-o unitate de învățământ din străinătate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow