Orice problemă de sănătate care ar putea apărea poate necesita intervenție medicală în anumite condiții. Mai ales în cazul în care familia este însoțită de un copil sau mai mulți.

Românii care merg în vacanță în Grecia și nu numai, întreabă adesea care este diferența între asigurarea medicală de călătorie și cardul european de sănătate. Cele două acoperă servicii medicale diferite. Diferențele dintre ele au fost explicate într-o postare pe Forum Grecia.

Ce servicii acoperă asigurarea medicală de călătorie

În primul rând, asigurarea medicală te ajută cu accesarea serviciilor medicale la clinicile sau spitalele din zona în care îți petreci vacanța. Costurile consultației, ale medicației, ale investigațiilor necesare sunt acoperite prin acest document.

Cheltuielile de repatriere în situația în care nu poți călători cu același mijloc de transport cu care ai sosit sunt acoperite și ele, dar și accidentele, cheltuielile cu urgențele stomatologice sau bagajele. În cazul unora asigurători, răspunderea civilă este asigurată. Mai sunt acoperite cheltuielile de căutare și salvare și, în cazul cel mai nefericit, decesul, cheltuielile de repatriere ale corpului neînsuflețit. Sunt acoperite de asemenea și costurile legate de asistența persoanelor aflate în dificultate.

Continuarea pe evz.ro