15.8 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022

Diaspora vine acasa de Paste: Marea Britanie si Italia, principalele tari din care se intorc romanii

- Advertisement -

Sarbatorile Pascale au fost intotdeauna o ocazie ideala pentru romanii care studiaza sau muncesc in afara tarii sa vina acasa, concluzie confirmata si de ultimele date inregistrate de Vola.ro.

In 2018 s-a inregistrat o crestere cu 30% a biletelor de avion in perioada Pastelui ce au avut ca destinatie finala Romania, iar procentul se pastreaza si in 2019. Peste 50% dintre romanii care vin acasa de sarbatori, au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania si Italia.

Pretul mediu al biletului de avion din Europa spre diferite aeroporturi din tara variaza intre 85 euro (Timisoara) si 192 euro (Iasi).

Marea Britanie si Italia, principalele tari-sursa pentru romanii care vin acasa de sarbatori

Cei mai multi romani care au rezervat bilete prin Vola.ro spre Romania pentru perioada Pastelui au ca tara de provenienta Marea Britanie (peste 26% dintre rezervari), urmata de Italia (16,9%), Germania (12%), Belgia, Franta si Spania (8-9%).

Cel mai frecventat aeroport – destinatie din Romania este Bucuresti. Pretul mediu al unui bilet de avion spre Bucuresti este de 163 euro / persoana. Circa 20% dintre calatori vin din Marea Britanie, 12% din Italia, 10% din Franta, 5% din Spania.
Pretul mediu al unui bilet de avion spre Iasi este de 192 euro / persoana. Jumatate dintre pasageri vin din Marea Britanie si Belgia.

Pentru a calatori la Cluj, pretul mediu al biletului de avion este de 113 euro. Peste 30% dintre calatori vin din Marea Britanie, iar 25% zboara la Cluj de pe Otopeni.
Pentru Bacau, pretul mediu al biletului de avion este de 171 euro (principalul punct de plecare fiind Marea Britanie) iar pentru Timisoara a fost de 85 euro (Otopeni fiind principalul aeroport sursa).

Continuarea pe business24.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow