1.3 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Dialog între ONG-uri și administrația locală. Vezi ce propuneri au fost făcute

ong

Cateva ONG-uri din Pascani s-au intalnit astazi, 11 octombrie, cu functionarii Primariei si cateva cadre didactice in cadrul unui atelier de lucru privind mecanismele de consultare intre asociatii si administratia locala. Cele trei ONG-uri prezente, au inaintat primariei diverse propuneri, cum ar fi organizarea si imbunatatirea unui spatiu pentru activitati in aer liber, s-a cerut si o locatie mai mare pentru ca tinerii voluntari sa-si desfasoare activitatile, o persoana sa fie numita in functia de cetatean de onoare a Municipiului Pascani, dar si despre vizibilitatea parteneriatelor internationale pe care Pascaniul le care cu alte comunitati din afara Romaniei.

Intalnirea a avut loc datorita Asociatia Pro Democratia (APD) din Targu Neamt cu scopul imbunatatirii relatiei dintre ONG-uri, scoli si autoritatea publica locala si face parte din proiectul „Dezvoltarea capacitătii organizatiilor neguvernamentale de a se implica activ în eficientizarea sectorului public“, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitătii Administrative 2007-2013.

În proiect sunt implicate judeţele Neamţ, Bacău, Suceava şi Iaşi, din fiecare urmând a fi selectate câte ONG-uri care vor participa la înfiinţarea şi dezvoltare Reţelei Interjudeţene a Organizaţiile Neguvernamentale în eficientizarea sectorului public din cadrul proiectului, la derularea programelor de instruire gratuită, la iniţierea şi dezvoltarea mecanismelor de consultare între ONG-uri şi instituţiile administraţiei publice. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow