30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Dezvoltarea infrastructurii si a bazelor sportive din comune, in atentia parlamentarilor

Sustineri parlamentare pentru dezvoltarea infrastructurii si a unor baze sportive din comunele din judetul Iasi. Senatorul Sorin Lazar a adresat in sedinta de Senat de ieri, 08 aprilie a.c., o interprelare prim-ministrului Victor Ponta, prin care a cerut o situatie cu toate unitatile teritorial administrative care au accesat asemenea proiecte si stadiul in care sunt lucrarile.
Principalele obiective pentru aceste programe de dezvoltare sunt cresterea pietei agricole, a investitiilor locale, a serviciilor publice si scaderea abandonului scolar.
In apropierea Pascaniului, mai multe comune printre care Siretel, Harmanesti, Halaucesti, Mircesti, Ciohorani si Ruginoasa au beneficiat de fonduri guvernamentale pentru construirea unei baze sportive, insa in cele mai multe cazuri acestea nu sunt inca finalizate.
“Am decis sa aduc in atentia prim-ministrului aceasta situatie deoarece stiu ca in prezent exista resurse de finantare doar pentru 1.500 de obiective din cele 4.000 necesare comunelor din judet. Speram sa se gaseasca solutii pentru finalizarea a cat mai multe lucrari prin contractarea de credite de la institutiile financiare interesate sa acorde sprijin” a precizat pentru ziarulorizont.info, senatorul Sorin Lazar.

In ceea ce priveste infrastructura rutiera din judet, senatorul a mentionat si cateva situatii extreme.

De exemplu, in comuna Mogosesti-Siret a fost depus anul trecut la Ministerul Dezvoltarii un proiect in valoare de 40 miliarde de lei vechi pentru asfaltarea a 4 km de drum comunal, care nu a fost inca admis pentru finantare. Mai mult, pentru 8,1 km de drumuri afectate de calamitati au inceput lucrarile de modernizare, insa din lipsa de fonduri, proiectul nu a fost dus la bun sfarsit, fiind necesari inca 500.000 euro. In acest context, edilul comunei, Damian Butnariu spera sa obtina finantare de la Guvern.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow