More

  Dezvăluiri senzaționale despre moartea poetului Mihai Eminescu

  Array

  Se împlinesc astăzi, 164 de ani de la naşterea poetului naţional, şi, în ciuda mii lor de volume ce i-au fost dedicate, viaţa lui ascunde încă multe taine. Categoric, însă, nici una nu a iscat atâtea controverse şi nu a dezlănţuit atâtea patimi ca boala, agonia şi moartea lui Mihai Eminescu.

  Filosoful şi eminescologul Constantin Barbu, în exclusivitate pentru Evenimentul zilei, face o serie de dezvăluiri senzaţionale, bazate pe documente din arhive:

  1. Eminescu nu a fost sifilitic;

  2. Craniul său a fost zdrobit de o mână criminală;

  3. Regele Carol I şi Titu Maiorescu ar putea să nu fie străini de probabila crimă. Titlul şi intertitlurile aparţin redacţiei.

  EVZ.: Aţi publicat mai multe probe privind uciderea lui Eminescu. Mi-aţi promis pentru cititorii Evenimentului Zilei două documente fundamentale. Unul este Interogatoriul luat lui Eminescu în 13 iunie 1889. Celălalt document este Autopsia lui Mihai Eminescu, scrisă de Sutzu, dar nesemnată.
  C-tin.B.:
   Da, ţi-am promis aceste două documente. Interogatoriul luat lui Eminescu (două file pe care le-am publicat ca inedite în Tribuna din ianuarie 2013, document pe care analfabeţii nu l-au recunoscut fiindcă aşa sunt analfabeţii, nu recunosc nimic). De sesizat în facsimil este analfabetismul celor ce-l interoghează, care cred că există limba “sanscriptă”. Câtă carte ştia Eminescu! Tradusese Bopp, făcuse sanscrită la Universitate cu Weber (am publicat cursul de sanscrită al lui Weber, urmat de Eminescu), scria superb în devaganari. Traducerea din Bopp e după Ober- Döbling! E una din marile probe ale minţii întregi a lui Eminescu.

  Continuare pe EVZ

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  Amendamentele Olariu, pentru lista de investitii din acest an

  Administratia locala din Pascani se pregateste pentru dezbaterea si aprobarea bugetului dar si a listei de investitii pentru anul in curs. Documentele vor fi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI