23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Dezlegare la Pește, în duminica Floriilor

Dupa saptamani de post, sarbatoarea de duminică, de Florii, vine cu o dezlegare la pește. In acest sens, zilele acestea toate pescariile din oras au fost asaltate de clienti, fiecare achizitionand dupa gust si buget. Pentru doamnele mai ocupate au apărut pe piată produse semipreparate, ce necesită doar o scurtă „intervenţie”, ca mai apoi să fie puse pe masă, iar cei foarte grăbiţi ori doar comozi au avut posibilitatea de a achiziţiona o gamă largă de conserve de peşte, peşte afumat ori preparate marinate.

De la primele ore ale dimineții, Pescăria din Piața Agroalimentară din Zona Deal a orașului a fost luată cu asalt de gospodine. Liniștite s-au așezat la rând peste 30 de persoane. Pentru a trece timpul mai repede, nea Gică de la pește așa cum este cunoscut, mai făcea câte o glumă. Sau clienții au ocazia să citească cum se pregătește și se prepare peștele.

Cumpărătorii au ales dintre peşte proaspăt, diverse sortimente de peşte congelat, dar şi icre şi fructe de mare. Cert este că sute de kg au fost cumpărate numai în această zi, prețurile fiind pentru toate buzunarele.

Această gospodină a cumpărat două feluri de pește. Ea spune că îi va prepara la grătar și prăjit cu mămăliguță și usturoi.

După ce au stat la rând, cumpărătorii nu au ieşit din pescării cu sacoşele goale, ci cu ele doldora de peşte, în special peşte proaspăt.

Traditia spune ca de Florii este bine sa mananci peste. Tot ceea ce este gatit din peste in aceasta zi are puteri tamaduitoare. Asadar, cine mananca peste in ziua de Florii, se va lecui de orice boala.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow