19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Dezinsectia, mai devreme din frica virusului Zika. Locatarii vor fi obligati sa faca curatenie la bloc

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

 

Semnal de alarma si la Pascani din cauza virusului Zika, din ce in ce mai raspandit in intrega lume. Autoritatile locale, si cele din judetul Iasi au fost avertizate sa ia masuri imediate de prevenire. Mai exact primariile trebuie sa desfasoare cat mai grabnic actiunile de dezinsectie impotriva tantarilor, cei care sunt responsabili de raspandirea viruslului.
La Pascani de exemplu actiunea de dezinsectie se desfasoara de regula I timpul verii. Acum se intentioneaa ca pana in luna mai sa aiba loc licitatia sis a fie incheiat contractul.
Situatia este asemanatoare si in alte localitati. De exemplu la targu Frumos procedura este deja in desfasurare iar pana in luna mai este programata dezinsectia. Sunt vizate inclusive scarile de bloc , in colaborare cua sociatiile de proprietari.
La Pascani pentru dezinsectia in scarile de bloc nu a fost gasita inca o rezolvare. Asta pentru ca nu sunt peste tot asociatii de proprietari. Compartimentul de Mediu din cadrul Primariei Pascani lucreaa deja la un proiect de hotarare prin care locatarii si asociatiile proprietari fie obligati sa faca curatenie in subsoluri sip e casa scarii iar daca nu sa fie amenddati.

Mentinam ca autoritatile sunt sfatutie sa foloseasca insecticide diferite sis a fie schimbate la sase luni pentru starpirea tantariloe. Mai mult dezinsectiile nu trebuie sa vizeze numai spatiile publice, ci si curtile oamenilor unde sunt depozitate resturi menajere si anvelope vechi. Un indemn pe care primariile ar trebui sa il faca cetatenilor, mai ales unde exista curti, toate aceste deseuri sa fie inlatuirate si zonele sa fie salubrizate. Si, foarte important, oamenii sa foloseasca, in sezonul cald, creme si spray-uri anti-tantari.

Virusul Zika produce paralizie la adulti si micro-cefalie la nou-nascuti.El a fost depistat la o specie de tantari care se gaseste si in tara noastra iar infectia nu are inca antidot.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI