2.6 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Dezinsecția la Pașcani, blocată in cifre si hârtii

Pregatiti-va serios de lupta cu țânțarii. Au apărut deja, odată cu încălzirea vremii după perioada ploioasa, mai ales in zonele cu umezeala si vegetație. Pentru combaterea lor, in acesta perioada, ar fi trebuit sa înceapă acțiunile de dezinsecție. Din păcate la Pașcani, lucrările sunt blocate in urma unor neînțelegeri între reprezentanții Primăriei, cei care trebuie sa dea ordinul de incepere si sa deconteze factura si prestatorul de servicii, societatea CLP Ecoserv SRL din subordinea Consiliului Local. Municipalitatea are alocata din bugetul local suma de 200 000 lei aceeași, cu aproximație, ca si in anii trecuți. `De acesta data banii ar fi insuficienți susține viceprimarul municipiului Cristian Rățoi. El a arătat in cadrul conferinței săptămânale de presa ca, pentru respectarea obligațiilor din Caietul e sarcini Primăria ar avea nevoie de sume mult mai mari si din acest motiv CLP Ecoserv ar trebui sa micsoreze prețurile.

De cealaltă parte managerul societății. Leonard Ursu spune ca anul trecut factura pentru lucrările de dezisectie a fost de pana in 200 000 lei iar estimările făcute acum de municipalitate sunt exagerate. Mai exact in Caietul de sarcini se arata ca dezisectia trebuie făcută in patru etape pe 589 de hectare, mai bine de jumatate din suprafața municipiului , in parcuri si spațiile verzi, punctele de colectare a deșeurilor, căile de comunicare rutieră, locurile de joaca, zonele de case si cele industriale si chiar in canalele de apa si canalizare. Pana acum dezisectia a fost făcută pe o suprafață mult mai mică de cca 90 hectare , in parcuri, in zonele cu apa si vegetație si pe drumurile publice, a spus pentru BIT TV directorul societății.
Menționăm ca pentru clarificarea situației in cursul zilei de vineri a avut loc o ședința tehnica pe acesta tema. S-a stabilit ca societatea CLP Ecoserv sa prezinte un tarif mai mic iar prevederile din Caietul de sarcini sa fie modificate.

Menționăm ca in momentul de fata societatea de salubritate din Pașcani prestează servicii de dezinsecție la prețul de 1,59 lei mp, fără TVA. Caietul de sarcini, regulamentul si studiul de oportunitate au fost aprobate in luna martie 2020, prin HCL nr 46.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI