14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Dezbateri pentru plata navetei profesorilor şi elevilor

Neclarităţi privind decontarea navetei profesorilor şi elevilor din şcolile păşcănene, pentru anul şcolar 2015 -2016. Reprezentanţii Primăriei au cerut lămuriri de la directorii unităţilor de învăţământ în legătură cu numărul beneficiarilor şi situaţia lor socială pentru asigurarea banilor necesari din bugetul local. Mai mult, ar urma să fie întocmit un regulament de acordare a acestor facilităţi care să fie supus dezbaterii şi aprobării Consiliului local cel mai probabil în luna septembrie în concordanţă cu noile metodologii adoptate printr-o hotărâre de Guvern (HG 569/2015).
Problema a fost discutată astăzi în cadrul şedinţei Comisiei de Învăţământ, în contextul dezbaterilor pe marginea proiectului de rectificare a bugetului local cu sumele necesare pentru începerea noului an şcolar.

Aleşii locali au ajuns la concluzia că şi în acest an trebuie iniţiat un proiect de hotărâre pentru decontarea navetei dar funcţionarii publici nu mai vor să semneze rapoartele de specialitate fără să aibă situaţiile concrete cu beneficiarii.
Mai mult juriştii instituţiei au atras atenţia că sunt necesare clarificări în ceea ce priveşte sursele de finanţare mai ales pentru navetiştii din cele cinci suburbii la şcolile din Paşcani. Este vorba despre cei care aleg să înveţe la o altă şcoală decât cea din localitatea de domiciliu.
Problema ar urma să fie clarificata în septembrie dar banii vor fi alocaţi în şedinţă programată luni. Pe proiectul de rectificare a bugetului apare suma de 200.000 de lei bani pentru decontare navetei dar şi a cheltuielilor de pregătire a şcolilor. Până atunci directorii unităţilor de învăţământ trebuie să prezinte situaţiile necesare.
Menţionăm că în evidenţele şcolilor sunt 37 de profesori şi peste 100 de elevi care ar putea să beneficieze de decontarea navetei. Plăţile sunt făcute de Inspectoratul Şcolar Iaşi pentru elevi şi din bugetul Primăriei Paşcani pentru cadrele didactice. Acum se caută soluţii şi pentru plata celor care fac naveta din suburbii.

Alte articole