15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Dezbateri pentru modificarea materiilor la gimnaziu

Pașcaniul – capitala dezbaterilor despre învăţământ. Mai exact, în Municipiu a avut loc una dintre cele trei întâlniri propuse de către şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean ce vizează cele trei noi propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII lansate, la finalul anului trecut, de Ministerul Educaţiei Naţionale. La dezbaterile organizate au luat parte şi profesori, elevi, părinţi, autorităţile locale.

dezbatere invatamant

Sute de profesori, elevi, părinţi sau primari s-au întâlnit joi la amiază la discuţii şi dezbateri privind noua curriculă din învăţământul gimnazial. Ministerul Educaţiei a lansat trei variante, în care oricum numărul orelor de limba şi literatură română se reduce de la 5 ore pe săptămâna la 4 ore, iar limba latină nu-şi mai găseşte loc în orarul elevilor de clasa a opta. Unele variante susţin mai multe ore de chimie şi fizică.

În cadrul întâlnirii s-au abordat noţiuni ştiinţifice şi curriculare esenţiale, atunci când a fost prezentată lucrarea – Structura planului-cadru; organizarea pe arii curriculare; raportul trunchi comun – curriculum la decizia şcolii – opţional integrat».

Şi elevii au luat cuvântul şi şi-au spus opiniile în format de dezbatere academică prin cei de la Clubul Narnia din Paşcani dar au venit cu propuneri, soluţii şi mai ales au adus argumente la ceea ce şcolarii doresc.

Rezoluţia evenimentului a fost adusă în cadrul unei concluzii, iar cele discutate şi notate vor fi trimise reprezentanţilor Ministerului prin parlamentarii din judeţ.

La evenimentul de astăzi, ce a avut loc la Casa de Cultură „Mihail Sadovenu” din Paşcani au fost prezente peste 200 de persoane din zonele Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow