19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Dezbateri pentru modificarea materiilor la gimnaziu

  Ultimele știri

  Pașcaniul – capitala dezbaterilor despre învăţământ. Mai exact, în Municipiu a avut loc una dintre cele trei întâlniri propuse de către şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean ce vizează cele trei noi propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII lansate, la finalul anului trecut, de Ministerul Educaţiei Naţionale. La dezbaterile organizate au luat parte şi profesori, elevi, părinţi, autorităţile locale.

  dezbatere invatamant

  Sute de profesori, elevi, părinţi sau primari s-au întâlnit joi la amiază la discuţii şi dezbateri privind noua curriculă din învăţământul gimnazial. Ministerul Educaţiei a lansat trei variante, în care oricum numărul orelor de limba şi literatură română se reduce de la 5 ore pe săptămâna la 4 ore, iar limba latină nu-şi mai găseşte loc în orarul elevilor de clasa a opta. Unele variante susţin mai multe ore de chimie şi fizică.

  În cadrul întâlnirii s-au abordat noţiuni ştiinţifice şi curriculare esenţiale, atunci când a fost prezentată lucrarea – Structura planului-cadru; organizarea pe arii curriculare; raportul trunchi comun – curriculum la decizia şcolii – opţional integrat».

  Şi elevii au luat cuvântul şi şi-au spus opiniile în format de dezbatere academică prin cei de la Clubul Narnia din Paşcani dar au venit cu propuneri, soluţii şi mai ales au adus argumente la ceea ce şcolarii doresc.

  Rezoluţia evenimentului a fost adusă în cadrul unei concluzii, iar cele discutate şi notate vor fi trimise reprezentanţilor Ministerului prin parlamentarii din judeţ.

  La evenimentul de astăzi, ce a avut loc la Casa de Cultură “Mihail Sadovenu” din Paşcani au fost prezente peste 200 de persoane din zonele Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet