More

  Dezbateri inutile din cauza unei dezinformari. Salariatii au fost preluati pe perioada nedeterminata

  Array

  Dezbateri inutile pe marginea unui document fara putere juridica. Totul a pornit de la o dezinformare aparuta in presa locala dar si a populismului exagerat afisat de unii politicieni din conducerea administratiei locale.

  Este vorba despre un protocol care ar urma sa fie incheiat intre societatile de apa si canal din Pascani si Iasi cu privire la investitiile pentru reabliitarea si extinderea retelelor, facturarea serviciilor si modul de preluare a salariatilor. Edilul pascanean a explicat ca a insistat sa fie semnat acest document pentru a avea o garantie in plus ca intelegerile dintre cele doua parti vor fi respectate.
  Si consilierul Primarului, juristul Dionisie Afloroaei a subliniat ca protocolul nu poate modifica contractul de delegare a serviciilor de apa si canalizare semnat deja de luna trecuta si nici nu poate actiona in dezacord cu prevederile legale.
  Cu toate acestea consilierii locali au solicitat eliminarea unui articol care face referire la modul de facturare a serviciilor. Asta dupa ce proiectul a primit avizul comisiilor de specialitate.
  Dezbaterile au pornit de la dezinformare aparuta pe site-ul newspascani.com conform careia ,,noul operator de servicii apă-canal, ApaVital, vrea să factureze tuturor clienților epurarea apei de ploaie”.
  Reprezentantii Apa Vital Iasi si ai Primariei Pascani au negat vehement ca apa meteorica va fi facturata la populatie.
  In acelasi context consilierii pascaneni au cerut lamuriri cu privire la modul de preluare al salariatilor de la socieatea locala de apa si canal de catre operatorul iesean. Ei au spus ca vor aproba protocolul doar daca tot personalul va fi angajat pe o perioada de minim 1 an de zile. Asta in conditiile in care aproape toti salariatii incheiase deja contracte de munca pe perioada nedeterminata cu noul operator.
  Mentionam ca aprobarea protocolului a fost amanata, modificarile urmand sa fie aduse la cunostinta operatorului iesean.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI