34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
Array

Dezbateri inutile din cauza unei dezinformari. Salariatii au fost preluati pe perioada nedeterminata

Dezbateri inutile pe marginea unui document fara putere juridica. Totul a pornit de la o dezinformare aparuta in presa locala dar si a populismului exagerat afisat de unii politicieni din conducerea administratiei locale.

Este vorba despre un protocol care ar urma sa fie incheiat intre societatile de apa si canal din Pascani si Iasi cu privire la investitiile pentru reabliitarea si extinderea retelelor, facturarea serviciilor si modul de preluare a salariatilor. Edilul pascanean a explicat ca a insistat sa fie semnat acest document pentru a avea o garantie in plus ca intelegerile dintre cele doua parti vor fi respectate.
Si consilierul Primarului, juristul Dionisie Afloroaei a subliniat ca protocolul nu poate modifica contractul de delegare a serviciilor de apa si canalizare semnat deja de luna trecuta si nici nu poate actiona in dezacord cu prevederile legale.
Cu toate acestea consilierii locali au solicitat eliminarea unui articol care face referire la modul de facturare a serviciilor. Asta dupa ce proiectul a primit avizul comisiilor de specialitate.
Dezbaterile au pornit de la dezinformare aparuta pe site-ul newspascani.com conform careia ,,noul operator de servicii apă-canal, ApaVital, vrea să factureze tuturor clienților epurarea apei de ploaie”.
Reprezentantii Apa Vital Iasi si ai Primariei Pascani au negat vehement ca apa meteorica va fi facturata la populatie.
In acelasi context consilierii pascaneni au cerut lamuriri cu privire la modul de preluare al salariatilor de la socieatea locala de apa si canal de catre operatorul iesean. Ei au spus ca vor aproba protocolul doar daca tot personalul va fi angajat pe o perioada de minim 1 an de zile. Asta in conditiile in care aproape toti salariatii incheiase deja contracte de munca pe perioada nedeterminata cu noul operator.
Mentionam ca aprobarea protocolului a fost amanata, modificarile urmand sa fie aduse la cunostinta operatorului iesean.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
34 ° C
35.1 °
31.9 °
31 %
1.1kmh
96 %
mie
34 °
joi
35 °
vin
30 °
sâm
34 °
Dum
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI